Güncel Haberler

2021 Yılında Dünya Basketboluna Damga Vuran Avrupalılar

2021 her ne kadar pandeminin etkisiyle çok zor bir yıl olsa da Dünya basketboluna Avrupalı oyuncuların damga vurduğu unutulmaz bir sene oldu aynı zamanda.

Gelin birlikte 2022 yılının bu ilk günlerinde geçtiğimiz yıl NBA‘de, Olimpiyatlar’da ve Turkish Airlines Euroleague‘de fırtına gibi esen, tüm ödülleri toplayan Avrupalı basketbolcuları bir hatırlayalım. Keyifli okumalar.

**Seçimlerimi G-G-F-F-P formasyonuna göre yaptım.

VASILIJE MICIC (ANADOLU EFES)

1.96 metre boyunda olan 27 yaşındaki Sırp guard içn 2021 yılı tam anlamıyla rüya gibiydi. 30 Mayıs’da takımını Euroleague şampiyonluğuna taşırken normal sezonun MVP’si ödülüne bir de Final Four MVP’si ödülünü ekledi. Sırp maestro aynı zamanda takımının BSL şampiyonluğuna ulaşmasında da büyük pay sahibi olmuştu.

LUKA DONCIC (DALLAS MAVERICKS)

2.01 metre boyunda olan 22 yaşındaki genç yıldız, NBA’de harika bir sezon geçirdikten sonra Slovenya’yı elemelerden çıkarıp Tokyo Olimpiyatları’na taşımayı başarmış, orada da adından sıkça söz ettirmişti. Yarı finalde 2012’den bu yana ilk ve tarihteki 3. triple-double’a imza atarken, turnuvayı neredeyse triple-double ortalamaları ile tamamladı: 23.8 sayı, 9.7 ribaund, 9.5 asist.

BOJAN BOGDANOVIC (UTAH JAZZ)

2.03 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli forvet, Jazz’ın özellikle normal sezonda sergilediği müthiş performansın mimarlarından biriydi. Koç Snyder’in sisteminde çok önemli bir yeri olan Hırvat forvet, son yıllarda dünya basketbolunun yetiştirmekte en çok zorlandığı 3 numara pozisyonunun NBA’de dahi en başarılı isimlerinden biri.

GIANNIS ANTETOKOUNMPO (MILWAUKEE BUCKS)

Yunan forvet, geçen sezon normal sezon MVP’sini kaptıktan sonra bu sezon da Bucks’ı şampiyonluğa taşıyıp Finallerin MVP’si seçilerek tüm hedeflerini gerçekleştirmiş oldu, 2021 onun için de rüya gibi geçti ve kariyerinin unutulma sezonlarından biri olduğu gerçek. Bu arada kişisel kolleksiyonuna eklediği bu ödüllerle beraber normal sezon MVP, finaller MVP, All-Star MVP ve Yılın Savunmacsı ödüllerinin sahibi oldu ki bunu tarihte yapabilen 2. isim oldu Michael Jordan’ın ardından!

NIKOLA JOKIC (DENVER NUGGETS)

NBA’de Avrupalı oyuncuların dominasyonu her geçen sezon devam ediyor. Giannis’den sonra normal sezonun MVP’sini bu kez Jokic kazandı ve bu ödülü kazanan ilk Sırp oyuncu oldu. Nowitzki ve Giannis’den sonra MVP ödülünü NBA sahnesinde kazanan 3. Avrupalı olan Joker’in atletizm etkisi bulunmayan, dış şut tehditine sahip ve pasör özellikleri ön planda olan çok yönlü oyunu Avrupalı uzunların önünü açmış oldu.

2020-21 Kia NBA MVP: Nikola Jokic | NBA.com

Elbette bu isimler dışında bireysel performansları ile 2021 sezonunu başarılı bir şekilde tamamlayan önemli oyuncular da var. Gelin onları da bir hatırlayalım:

  • Nikola Mirotic (FC Barcelona)
  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko)
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko)
  • Bogdan Bogdanovic (Atlanta Hawks)
  • Rudy Gobert (Utah Jazz)
  • Domantas Sabonis (Indiana Pacers)
  • Ricky Rubio (Cleveland Cavaliers)
  • Clint Capela (Atlanta Hawks)
  • Nikola Vucevic (Chicago Bulls)
  • Jonas Valanciunas (New Orleans Pelicans)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …