Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Yeni Guardını Serie A’da Buldu (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden tek İtalya Lega Basket Serie A temsilcisi Olimpia Milano, guard rotasyonuna takviye yapmaya hazırlanıyor.

Sportando’da yer alan habere göre sezona Varese‘de başlayan Trey Kell ile anlaştılar ve takımına bonservis vererek transferi tamamlayacaklar.

Suriye milli takımının da formasını giyen skorer guard 1.93 metre boyunda ve 25 yaşında. Bu sezon Serie A’da 10 maçta ortalama 34.3 dakika sahada kalırken 15.3 sayı, %40.0 3sayı, 4.1 ribaund, 3.1 asist, 1.2 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kell skorer özellikleri ile öne çıkan bir combo guard olsa da özellikle ikili oyunlarda çok verimli bir isim. Üçlü tehditi var ve doğru tercihlerle her opsiyonu değerlendirebiliyor, ters eşleşmeleri cezalandırmayı biliyor. Potaya gidebiliyor, hem orta mesafe hem de dış şut tehditi var ve devrilen uzunları da köşe şutörlerini de besleyebiliyor. Skorer olarak komple bir isim olduğunu söyleyebiliriz; şutları ve penetreleri dışında kendisinden zayıf guardları sırtına alarak alçka posttan da üretebiliyor. Şutlar demişken ceza atışları, perdelerden çıkarak bulduğu şutlar ve dribbling üstü tehditine sahip. Şutuna önlem alan savunmalara karşı da potaya gitmeyi gayet iyi biliyor ki penetre pas özelliği ile de verimli olduğunu belirtelim. Atletizmi ve çabuk ayakları sayesinde direkt çembere atak ettiği gibi hareketli orta mesafe atışlarla da etkili olabiliyor. Tahmin edeceğiniz üzere bir çok atletik guard gibi o da açık alanda etkili. Sadece bitirici olarak değil pasör özelliği ile de faydalı bir isim. Kafası yukarıda dribbling yapan, saha görüşü üst seviyede bir guard.

Savunma tarafında da çalışkanlığı ve enerjisi ile faydalı bir isim. Topa baskı yapıp, rakipleri top kaybına zorlaması ve savunma ribaundlarına da girmesi önemli artıları arasında yer alıyor. İkili oyunlarda güçlü fiziği ve çabuk ayakları sayesinde perdelere kolay takılmayan, rakiplerin ters eşleşme bulmasına fırsat tanımayan bir isim.

Bu sezon büyük umutlarla transfer ettiği Grant ve Daniels’dan istediği verimi alamayan koç Messina’nın guard rotasyonuna takviye yapmak istemesi gayet doğal. Elbette herkes daha yüksek profilli bir hamle bekliyordu Milano’dan ama Rodriguez, Delaney ve Hall varken onları tamamlayacak nitelikte, süre konusunda sorun yaratmayacak bunun yanında potansiyeli yüksek bir isme yönelmeleri de şaşırtıcı olmadı. Avrupa kariyerine Igokea’da başlayan sonrasında Kanada ve Hong Kong’da da forma giyen Kell, geçen sezon ise Slam Stal Ostrow ile Polonya Ligi şampiyonluğu yaşamıştı. Her ne kadar Varese’de iyi bir performans sergilemiş olsa da Avrupa tecrübesi oldukça sınırlı. Dolayısıyla onun hızlıca Euroleague sahnesine adapte olması hayalcilik olur. Serie A’dan sonra buradaki sertlik karşısında zorlanacaktır. Ancak atletizmi, dış şut tehditi, hücumdaki çok yönlü oyunu ve savunmadaki enerji ile adaptasyon sürecinde de sonrasında da koç Messina’nın elini kuvvetlendireceğini, iyi bir görev adamı, bench oyuncusu olarak Euroleague seviyesinde olumlu katkılar vereceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …