Güncel Haberler

Analiz: Unics Kazan – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague’de 2. yarının ilk haftası olan 18. haftada Unics Kazan, temsilcimiz Anadolu Efes‘i konuk ediyor.

Temsilcimizin çıkacağı 2021 yılının bu son maçı öncesi her zaman olduğu gibi sizlere takımların durumları, kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları başlıklarıyla bir analiz hazırladım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Ev sahibi Kazan, yakaladığı yüksek form grafiğini son şampiyon konumundaki temsilcimiz Anadolu Efes karşısında da korumaya çalışacak. Unics (10-7) 3 maçlık bir galibiyet serisi yakaladıktan sonra geçen hafta lig lideri Barça karşısında 20 sayılık farkı bulmasına rağmen deplasmanda rakibin kendisini yakalamasına engel olamamış, uzatma sonud kaybetmişti. Yine de koç Perasovic’in öğrencileri her sahada önemli bir güç olduklarını gösterdiler ki özellikle evlerinde 7 maçtan 6 tanesini kazanarak kalelerini çok iyi korudular. Efes (9-8) ise 3 maçlık bir galibiyet serisine sahip ama son maçta konuk ettikleri Kızıl Yıldız karşısında geç açıldıklarını, MVP Micic’in üst düzey performansı sayesinde son nefeste kazanabildiklerini de belirtelim. İki takım son olarak 5. haftada Sinan Erdem’de karşılaşmışlar ve Efes Beaubois ile Bryant’dan gelen 14’er sayı liderliğinde 71-68’lik skorla kazanan taraf olmuştu.

Kritik Eşleşme:

Lorenzo Brown, Unics forması ile ilk sezonunun ilk yarısını nefis bir performansla tamamladı desek yanlış olmaz; 17.4 verimlilik kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor şuana kadar. Amerikalı oyun kurucu 5.8 asist ile takıma liderlik ederken, 13.5 sayı, 4.1 ribaund ile oyunun diğer alanlarına da önemli katkılar veriyor. Bu hafta ise Efes’in Sırp yıldızı, son MVP Vasilije Micic karşısında önemli bir sınav verecek. Micci 16.3 sayı ortalaması ile bu alanda ligin 3. ismi konumunda ve 3.6 asist ile de organizasyona yardımcı oluyor. İki takım arasında 5. haftada oynanan son maçta Micic sakatlığı nedeniyle forma giyememişt ama geçen sezon Brown Fenerbahçe forması giyerken Euroleague ve BSL’de bir çok kez karşılaşmışlardı, birbirlerini çok iyi tanıyorlar.

Galibiyetin Anahtarları:

İki takım adına da bu karşılaşmada 3 sayılık atışlar ve ribaundlar kritik konular olacak. İki takımın da dış şut tehditi yüksek olan silahları var. Unics 9.4 ortalama ile maç başına en fazla 3 sayı isatbeti bulan 3. takım konumundayken, yüzde olarak da 2. sıradalar. Efes ise maç başına 9.6 isabetli üçlükle bu alanda 2. sırada ama konu yüzdeye gelince 35.9 ile 5. sırada yer alıyorlar. Unics, aynı zamanda rakip şutörlere iyi savunma yapan bir takım, rakipleri sadece %30.9 yüzdede tutabiliyorlar bu alanda ligin en iyi 2. takımı konumundalar. Diğer taraftan Efes’in rakipleri ise maç başına 10.1 3 sayı isabeti %37.4 ile buluyorlar ve bu alanda 3. kötü takım konumundalar. Eğer Unics, Efes’in 3 sayı silahlarını durdurabilirse diğer potada kendisi 3 sayılık atışlarla üretimi sağlayabilirse bir adım öne geçer. Diğer taraftan bu sezon iki takım da rakiplerine aynı ortalamalarla ribaund üstünlüğünü kaptırıyorlar. Kazan’ın rakipleri 2.3 ve Efes’in rakipleri 2.5 ribaund ile onlara üstünlük kurdular ortalamada. Dolayısıyla ribaundları kontrol edip, üstünlüğü ele alacak takımın da galibiyet yolunda bir adım önde olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …