Güncel Haberler

2021-22 FIBA Şampiyonlar Ligi Normal Sezon Ödülleri

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezon grup maçları tamamlandı.

5 temsilcimizin mücadele ettiği ve kaliteli maçlar izlediğimiz turnuvanın bu bölümünde bir çok bireysel hikaye ve performans da izledik. Gelin birlikte normal sezonun ödüllerini sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

EN İYİ GENÇ OYUNCU:

** 1 Temmuz 1999 ve sonrasında doğan isimler arasından seçim yapılmıştır.

Bu sezon genç oyuncular anlamında pek de verimli değildi. Şampiyonlar Ligi sahnesinde en çok dikkat çeken genç isim Beşiktaş’dan sonra Galatasaray NEF‘de adeta kendisini bulan Sadık Emir Kabaca oldu. Dış şut tehditi, ribaundlardaki etkisi ve güçlenen fiziği ile iki pota altında da çok önemli katkı verdi. Gerek 4 numarada gerekse kısa beşlerde 5 numarada görev almasıyla bereaber koç Memnun’un elini kuvvetlendiren isimlerden biriydi. 21 yaşındaki genç uzun, görev aldığı 6 maçta ortalama 23.7 dakika süre alırken, 8.3 sayı, 4.8 ribaund, 12 verimlilik puanı ile genç oyuncular arasında istatistikler anlamında da öne çıkan isimdi.

EN İYİ SAVUNMACI:

Geçen sezon hem Pro A’nın hem de BCL’nin MVP’si seçilen Bonzie Colson, Euroleague ekiplerinin ilgisine rağmen temsilcimiz Pınar Karşıyaka‘ya transfer olmuştu. Boyuna göre müthiş uzunluktaki kolları, güçlü fiziği ve atletizmi ile sahada neredeyse her pozisyonu savunabilen bir forvet. Koç Sarıca’nın sisteminde çok önemli olan savunma ribaundları ve yarı sahadaki baskı konusunda onun rolü çok kritik. Kısalar önde baskı yaparken onun blok tehditi değerli. Ayrıca ikili oyunlarda çabuk ayakları ile savunmada tam bir joker konumunda. 25 yaşındaki Colson bu sezon görev aldığı 6 maçta ortalama 33.3 dakika sahada kalırken 5.3 savunma ribaundu, 1.7 top çala, 1.0 blok ortalamalarını yakaladı ve en iyi savunmacı ödülünün sahibi oldu.

EN İYİ KOÇ:

Romanya şampiyonu Cluj Napoca, elemelerden başlayan macerasını başarılı şekilde tamamlayarak normal sezon gruplarında mücadele etmeye hak kazanmıştı. Ardından burada tam anlamıyla bir peri masalı yazdılar ve Holon, Daçka, Brindisi gibi turnuvanın son yıllardaki istikrarlı ve dişli rakiplerini geride bırakarak G grubunu 5-1’lik dereceyle lider bitirerek Top 16 biletini direkt olarak kapmayı başardılar. 36 yaşında olan koç Mihai Silvasan da bu takımın başında gerçekten alkışları hakedecek bir liderlik örneği gösterdi. Tecrübeli oyuncularla, potansiyelli ve adı sanı pek duyulmamış isimleri iyi ve doğru şekilde harmanlayarak onlardan en yüksek verimi alan, nefis bir takım kimyası olan genç koç alkışlarla normal sezonun en iyi koçu ödülünün de sahibi oldu.

MVP:

Koç Memnun yönetimindeki Galatasaray NEF, kulüp tarihinin en iyi kadrolarından biriyle başladı sezona ve bunun da meyvlerini toplayıp, grubu lider bitirerek direkt Top 16 biletini kaptılar. Başarılı geçen normal sezonun kuşkusuz başmimarı DeVaughn Akoon-Purcell‘di. Trinidad Tobagolu kısa forvet tam anlamıyla komple bir performans sergiledi. Tofaş forması ile daha önce buraların tozunu attırdığına zaten şahit olmuştuk. Galatasaray formasıyla da bıraktığı yerden devam ediyor diyebiliriz rahatlıkla. Çift yönlü oyunuyla istatistik kağıdının her tarafını dolduran 28 yaşındaki tecrübeli forvet, 6 maçta ortalama 30.5 dakika sahada kalırken 21.5 sayı, %45.7 3sayı, 5.3 ribaund, 1.8 asist, 1.8 top çalma istatistikleriyle 23.7 verimlik puanına ulaştı ve normal sezonun MVP’si ödülünü alkışlarla kazanan isim oldu.

EN İYİ BEŞ:

** Oyuncuların verimlilik puanlarına ve pozisyonlarına göre, G-G-F-F-P formasyonuna göre, belirlenmiştir.

  • DeVaughn Akoon-Purcell (Galatasaray NEF): 21.5 sayı, 5.3 ribaund, 1.8 asist, 1.8 t.çalma, 23.7 verimlilik
  • Jonah Radebaugh (Ludwigsburg): 14.3 sayı, %61.1 3sayı, 6.2 ribaund, 3.0 asist, 19.3 verimlilik
  • D.J. Kennedy (Prometey): 13.6 sayı, %46.2 3sayı, 7.4 ribaund, 3.0 asist, 18.8 verimlilik
  • Giorgi Shermadini (Tenerife): 15.7 sayı, %70.8 2sayı, 5.0 ribaund, 2.0 asist, 18.3 verimlilik
  • Dedric Lawson (Beşiktaş Icrypex): 11.2 sayı, 8.0 ribaund, 3.2 asist, 1.8 t.çalma, 18.2 verimlilik

EN İYİ İKİNCİ BEŞ:

  • Justin Simon (Ludwigsburg): 15.8 sayı, %49.3 3sayı, 6.8 ribaund, 1.8 asist, 1.7 t.çalma, 18.8 verimlilik
  • Chris Johnson (Hapoel Holon): 16.0 sayı, %46.4 3sayı, 6.5 ribaund, 1.5 t.çalma, 18.7 verimlilik
  • Ivan Strebkov (Nizhny Novgorod): 14.7 sayı, %58.3 3sayı, 4.2 ribaund, 5.2 asist, 18.7 verimlilik
  • Ian Hummer (AEK): 16.0 sayı, %35.7 3sayı, 7.6 ribaund, 1.0 asist, 1.6 t.çalma, 18.4 verimlilik
  • Ismael Bako (Manresa): 11.4 sayı, %75.0 2sayı, 7.4 ribaund, 1.4 asist, 18.0 verimlilik

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …