Güncel Haberler

2021-22 Euroleague Fantasy Challenge 18.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de ilk yarıyı geride bıraktık ve 18. hafta ile beraber 2. yarı maçları başlıyor.

Daha şimdiden 4 maçın takımlardaki COVID vakaları nedeniyle ertelendiği bu hafta öncesi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Israel Gonzalez (Alba Berlin)
  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko)
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko)
  • Vladimir Lucic (FC Bayern Munich)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Dimitris Priftis (Panathinaikos): Yunan ekibi tartışmasız bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri. Ama buna rağmen yönetim koça halen güvenmeye devam ediyor. En azından yerel ligde iyi sonuçlar alıyorlar. Bu hafta ise alt sıralardan kurtulabilmek adına önemli bir maça çıkacaklar. Kendi sahalarında formsuz Zalgiris karşısında aradıkları galibiyeti alacaklarını tahmin ediyorum.
  • Georgios Papagiannis (Panathinaikos): Yoncalar adına işlerin yolunda gitmediğinden bahsetmiştik. Bu kötü dönemde takımın yüzünü güldüren ender isimlerden biri de kuşkusuz dev uzun Papagiannis oldu. Geçen hafta da derbide ezeli rakipleri Olympiakos karşısında kaybederken 14 sayı, 11 ribaund, 2 asist ile 29 puan getirmişti onu takımında tutanlara.
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): Son şampiyon sezona kötü başladıktan sonra toparlanma sürecine girdi. Elbette bu süreçte beklendiği gibi takıma liderlik eden isim Larkin oldu. Micic’in henüz istikararı yakalayamadığı son 3 maçta Larkin, verimli performanslar sergiledi. Bu maçlarda sırasıyla 27.5, 40.7 ve 22 puan getirirken Efes bu maçların üçünü de kazanmıştı.
  • Mario Hezonja (Unics Kazan): Hırvat forvet koç Perasovic’in Kazan’ında önemli bir role sahip ve takımın son haftalarda yakaladığı form grafiğinde etkisi büyük. Güçlü fiziği, atletizmi ve ritm bulduğunda yüksek yüzdeli üçlükleriyle savunmaların canını epey sıkan bir isim. Son 3 maçta da onu takımında tutanlar 28.6, 24.2 ve 18 puan koydular ceplerine. Bu maçta da temsilcimiz Efes’in 3 numara savunmasındaki zaaflarını iyi değerlendireceğini düşünüyorum.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …