Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Asvel Deplasmanında Maçı da De Colo ile Vesely’i de Kaybetti!

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu LDLC Asvel Villeuranne‘e son nefeste 84-82 ile kaybederken iki yıldızı Vesely ile De Colo’yu da sakatlığa kurban verdi maalesef.

Bu sonuçla Asvel 8. galibiyetini aldı ve 9. sırada konumlandı. Fenerbahçe Beko ise 7 galibiyette kaldı ve averajla 10. sırada yer aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Asvel’de Chris Jones 27 sayı, 3-4 3sayı, 3 asist ile yıldızlaşırken, Elie Okobo 14 sayı, 3 asist, William Howard 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ve James Gist 10 sayı, 3 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Maç içerisinde hem De Colo hem de Vesely’i sakatlığa kurban veren sarı lacivertlilerde ise Achille Polonara 23 sayı, 11 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, Dyshawn Pierre 17 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, Pierria Henry 10 sayı, 3 asist ve Marko Guduric 10 sayı, 2 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

İki takım da maça çember altını verimli ve aktif kullanarak başladı. Asvel adına fark yaratan dış şutlar oldu. Jones ve Diot’dan üst üste gelen üçlüklerle ev sahibi bir adım öne geçdi. Çeyreğin ikinci kısmıyla beraber savunmada vidaları iyice sıkan Fransız ekibi temsilcimize potayı göstermedi ve farkı arttırmaya başladı. Henry’nin sazı eline alması ve takımın temposunu yukarı çekmesi, kenardan gelen oyuncularmızın da yüksek eberkisi sayesinde tam 7-0 lık bir seri yakalayarak skora ortak olduk ve ilk çeyreği 21-20 geride kapattık. İkinci çeyrekle beraber Vesely’nin hücumdaki organizasyonları sayesinde aradığı ritmi bulan Fenerbahçe, kendi pota altında verdiği ribaundlar nedeniyle Asvel’in oyuna tutunmasına ve ikinci şans sayıları sayesinde yeniden öne geçmesine engel olamadı. Pierre’in hücumda sorumluluk alarak hem sırtı dönük hem de yüzü dönük eşleşmeleri doğru işlemesi, savunmada takım olarak agresif oynamamız ile birlikte 10-0’lık güzel bir seri yakaladık. Asvel Jones’un etkili birebirleri ile maça tutunsa da soyun odasına 43-46 önde giren taraf Fenerbahçe oldu. Ancak De Colo’nun elinden sakatlanması ve maça devam edemeyecek haberi gelmesi canları sıktı.

İkinci yarının başında koç Parker, kenardan Gist kozunu kullandı. Tecrübeli uzun pota altında efektif oynarken, takım olarak savunmada vidaları yeniden sıkan Asvel, taraftarının desteğini de arkasına alarak 11-0’lık bir seri yakaladı. Bu bölümde ayak bileğinden sakatlanan Vesely’den de “maça devam edemeyecek” haberi alan sarı lacivertlilerde moraller iyice düştü. Yine de Henry ve Polonara’nın gayretleriyle maçında içinde kalmayı başardık ve 3. çeyreği makul bir farkla, 64-60 geride tamamladık. Ancak final çeyreğinde hücumun lokomotifi konumunda olan 2 yıldızından birden yoksun olan Fenerbahçe çok zorlandı ve 2.5 dakika boyunca sayı da üretemedi. Fark 8 sayıya kadar çıkarken Guduric sazı eline aldı ve beklenen reaksiyonu takım olarak gösterip 10-2’lik karşı seriyle maçı 70-70’de eşitlemeyi başardık. Ancak Jones ve Howard’ın bireysel çabaları ile ürettikleri sayılara engel olamadık. Polonara’nın müthiş enerjisi ile üst üste ürettiği 6 sayı nefes almamıza neden oldu ve skoru 81-81’de bir kez daha eşitlemeyi başardık. Asvel Jones ile aradığı sayıyı bulurken, kritik hücumda Guduric’in yaptığı basit top kaybı maça da noktayı koydu. Sonrasında hata yapmayan Asvel 84-82 kazandı ve temsilcimizin 4 galibiyetlik serisine de son vermiş oldu.

Elbette aynı maçta hem De Colo hem de Vesely’i kaybetmek büyük şanssızlık oldu. Takımın buna rağmen gösterdiği reaksiyon, Guduric ve Polonara’nın taşına altına ellerini koyarak, sorumluluk almaları ve takımı maçın içinde tutmaları alkışları hakedekten cinsten eforlardı. Ama savunma kimliğini sahaya yansıtamamız, yine rakibin kısa üreticisi karşısında birebirde zorlanmamız ve yine maç sonunu kötü oynama hastalıklarımız ortaya çıktı. Ayrıca hücum ribaundları da canımızı çok yaktı. Özetle son haftalarda tüm bu alanlarda gelişim gösteren, çoğunu da çözen temsilcimiz maalesef bu maçta bir kaç adım geriye gitti. Umarız De Colo ve Vesely’nin durumları ciddi değildir, neticede daha sezonun yarısını geride bıraktık ve bu galibiyet telafi edilir kuşkusuz ama onların uzun sürecek sakatlıklarını telafi etmek pek mümkün olmayacaktır…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …