Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 17.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 17. hafta programı Noel nedeniyle her zamankinden bir gün erken olarak, Perşembe günü başlıyor.

Ben de her zaman olduğu gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri ve güncellemeleri paylaşıyor olacağım.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Sasa Obradovic (AS Monaco)
  • Nigel Williams-Goss (Real Madrid)
  • James Nunnally (Maccabi Tel Aviv)
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Israel Gonzalez (Alba Berlin): Alba sakatların iyileşmesi ile son maçlarda Marcedez-Benz Arena’da iyi sonuçlara imza attı. Son 3 maçlarında önce Maccabi ve Milano gibi rakipleri geçtiler, geçen hafta da güçlü CSKA karşısında iyi direndiler ama son nefeste 3 sayı farkla yenildiler. Bu hafta kötü durumda olan ve dişlerine göre olan formsuz Monaco’yu taraftarlarının desteğini arkalarına alarak yenebileceklerini tahmin ediyorum.
  • Vladimir Lucic (FC Bayern Munich): Euroleague’de son sezonlarda belkide en az yıldızın bulunduğu pozisyon 3 numarada. Bu noktada ligin en istikrarlı en verimli isimlerinden biri olarak Lucic öne çıkıyor. Bayern’in tecrübeli kaptanı bu sezon 15.99 puan ortalaması ile oynuyor ve Audi Dome’da oynadıkları 2 maçta 23.1 ile 31.9 puan toplamıştı. Bu maçta da denk rakipleri Baskonia karşısında onun öne çıkacağını, minimum 20 puan getireceğini düşünüyorum.
  • Jordan Loyd (Zenit): Zenit’in guard rotasyonu sezon başından beri yeterli derinlikte değil ama Loyd açıkları kapatmak için hem 1 hem de 2 numarada önemli işlere imza atmaya devam ediyor. Son 2 maçta da 20.9 ve 24.2 puan toplayarak ne kadar formda olduğunu göstermişti. Sibur Arena’daki son maçta ise temsilcimiz Fenerbahçe karşısında 19 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile 19 puan getirmişti onu takımında tutanlara.
  • Dwayne Bacon (AS Monaco): 6. adam olarak takıma kattığımız NBA patentli şutör ise Fransız ekibinin son haftalarda öne çıkan isimlerinden biri. Son 2 maçta 13.2 ve 13 puan getirmişti. Son maçta konuk ettikleri Zenit’e karşı çift haneli farklarla kaybederek Bacon 21 sayı, 2 top çalma ile ne kadar formda olduğunu göstermiş, takımının en skorer ismi olmuştu. Bu hafta da Alba gibi savunması vasat denk bir rakip karşısında bizlere en az 15 puan getireceğini tahmin ediyorum.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …