Güncel Haberler

RESMİ: ABD Milli Takımının Başına Kerr Getirildi

Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı‘nın yeni koçu belli oldu.

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda gelen altın madalya sonrası koç Popovich görevi bırakma kararı almıştı ve yerine gelmesi beklenen en büyük aday yardımcıları arasında yer alan Steve Kerr‘dü.

Yapılan resmi açıklamayla halihazırda Golden State Warriors‘un koçluğunu yapan 56 yaşındakli tecrübeli basketbol adamının artık milli takımın başantrenörlüğünü de yapılacağı netleşmiş oldu.

2017-21 yılları arasında milli takımda asistan koçluk görevlerinde bulunmuş olan yeni başantrenör Kerr’ün ekibinde, Mark Few (Gonzaga University), Erik Spoelstra (Miami Heat), Monty Williams (Phoenix Suns) yer alacak ve bu ekip 2023 Dünya Şampiyonası ile 2024 Olimpiyat Oyunları’nda takımın başında görev alacak.

Kerr’ün koçluk kariyerine 2014-15 sezonunda başlayan Kerr’ün 3 NBA şampiyonluğu var ve 2015-16 sezonunda da Yılın Koçu seçilmişti.

Tecrübeli koçun NBA kariyerinde 572 maçı var ve unların 397 tanesini kazanmış durumda ve yakaladığı 69.4’lük yüzde de ne kadar başarılı olduğunu net olarak ortaya koyuyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Miami’de Yine Kazandı

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 4. maçında Boston Celtics konuk olduğu Miami Heat‘i 88-102 …