Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (13. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 13. hafta programı tamamlandı.

Hem çekişmeli hem de sürpriz sonuçların yer aldığı bu keyifli haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte incelerken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona beklentilerin altında bir giriş yapan, kadrosunun kalitesini sahaya yansıtmayı istikrarlı bir şekilde başaramayan Türk Telekom, yeni koçu Rödl ile çıktığı ilk maçta zorlu İzmir deplasmanında Pınar Karşıyaka gibi play-off hatta ilk 4 yarışındaki önemli rakiplerinden birini 71-76’lık skorla devirmeyi başardı. Ateşli taraftarı önünde Mustafa Kemal Atatürk salonunda onları devirmenin ne kadar zor olduğunu bir kaç sezondur defalarca kez gördük. Ankara temsilcimiz sert ve agresif savunmasını maç boyunca sürdürebildiği gibi hücumda da Harrison’ın yaktığı kıvılcımı Clemmons, Johnson ve Dawkins liderliğinde yangına dönüştürmeyi başarmıştı. Maç sonunda rakibinin direncine karşılık zorlansalar ve geri dönüşe engel olamasalar da kritik anları daha akıllı, soğuk kanlı ve iyi oynayan taraf olarak bu zorlu maçtan galibiyet çıkarmayı başardılar. Biz de onları bu başarısını ödüllendirdik ve kendilerini haftanın takımı seçtik.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 15 sayı, 7-9 2sayı, 10 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik
  • Sean Armand (Petkim Spor): 21 sayı, 5-8 3sayı, 3 ribaund, 9 asist, 27 verimlilik
  • Jamar Smith (Bahçeşehir Koleji): 26 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 t.çalma, 26 verimlilik
  • Kalin Lucas (Yukatel Merkezefendi Belediyesi): 26 sayı, 5-9 3sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 t.çalma, 26 verimlilik
  • Dedric Lawson (Beşiktaş Icrypex): 15 sayı, 6-8 2sayı, 5 ribaund, 5 asist, 2 blok, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Fenerbahçe Beko, Euroleague’de çift maç programını ikide iki ile tamamlayarak ve aynı zamanda fiziksel anlamda çok yıpranarak haftasonu Tofaş gibi zorlu bir rakip karşısına çıkmıştı. Booker, Ahmet ve Barthel gibi uzunların sakatlık problemleri nedeniyle forma giyemiyor olmalarıyla beraber bu maçta büyük olasılıkla dinlendirilmesi planlanan Jan Vesely’e mecburi bir görev gelmiş oldu. Son haftalarda takımın sergilediği başarılı peformansın temel parçası olan Çek uzun, müthiş formunu bu maçta da ortaya koydu ve her iki pota altında da takımının Tofaş’a üstünlük kurmasını sağlayarak bir kez daha galibiyetin başmimarı oldu. Tecrübeli uzun 31:47 dakika sahada kalırken, 7-9 2sayı, 1-2 s.atış isabetleriyle 15 sayı üretip istatistklerine 10 ribaund ve 5 asist ekleyerek kompla bir oyuncu olduğunu tekrar gösterdi ve 28 verimlilik puanına ulaşarak da alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 18 sayı, 9-10 2sayı, 5 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • İlkan Karaan (Semt77 Yalovaspor): 15 sayı, 6-8 2sayı, 9 ribaund, 19 verimlilik
  • Bilgehan Diril (HDI Sigorta Afyon Belediyespor): 20 sayı, 6-8 2sayı, 5 ribaund, 3 asist, 18 verimlilik
  • Hakan Sayılı (Petkim Spor): 14 sayı, 4-7 2sayı, 4 ribaund, 17 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 12 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 t.çalma, 17 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …