Güncel Haberler

İDDİA: Koç Sfairopoulos, Eski Skorerini Maccabi’ye İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden İsrail Winner Ligi ekibi Maccabi Tel Aviv, kısa rotasyonunu skorer bir isimle güçlendirmek istiyor.

Daha önce Olympiakos çatısı altında koç Sfairopoulos ile çalışmış ve ülkemizde Fenerbahçe ile Bahçeşehir formalarını da terketmiş olan Erick Green ile ilgileniyorlar Sırp basınında yer alan haberlere göre.

1.90 metre boyunda olan 30 yaşındaki Birleşik Amerikalı skorer geçtiğimiz sezon Bahçeşehir forması ile BSL’de 25 maçta ortalama 32.8 dakika süre alırken, 17.9 sayı, %34.4 3sayı, 3.2 ribaund, 3.4 asist, 1.1 top çalma, 14.4 verimlilik puanı ve EuroCup sahnesinde ise 9 maçta ortalama 31.4 dakika sahada kalırken 21.3 sayı, %39.2 3sayı, 3.0 ribaund, 3.4 asist, 1.6 top çalma, 24.6 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Green, sürati, deliciliği ve dribbling üstü yüzdeli orta mesafeleri ile geçen sezon hem EuroCup hem de BSL’de kendisini yenide kanıtlamıştı. Yay gerisinde de oldukça yüzdeli oynayan tecrübeli skorer, Çin’den sonra Betis’de yakaladığı çıkışı Bahçeşehir’de de sürdürmüştü. Elbette işin savunma tarafında halen üst seviyeler için yetersiz kalıyor ama Bahçeşehir’de özellikle Golden’ın takımdan ayrılmasıyla ondan boşalan skorer eksikliğini çok iyi doldurdu ve kariyerini tekrar yükseltmek için Bahçeşehir’in verdiği bu fırsatı iyi değerlendirdi.

Koç Sfairopoulos’un skorer kısalarla oynamayı ne kadar çok sevidiğini biliyoruz ve Olympiakos günlerinden birbirlerini tanımaları da önemli bir artı kuşkusuz. Ancak ellerinde Wilbekin, Evans, Taylor, DiBartolomeo gibi isimler var zaten. Bunlardan biri ki büyük olasılıkla performansından memnun kalınmayan Taylor takımdan ayrılmadan bu transfer biraz fazla olacak diye düşünüyorum ki bu noktada Euroleague tecrübesi bulunanan, kendisini daha önce bir çok farklı yerel ligde dominant bir skorer olarak kanıtlamış Green’i istemeleri gayet doğal. Fakat unutmamak lazım ki Wilbekin de topla oynamayı çok seven, skorer özellikleri ile ön plana çıkan lider bir guard. Dolayısıyla Green transferi olursa aynı anada sahada kalmaları top paylaşımı açısından büyük bir risk doğuracaktır. Eğer Green kenardan gelen skorer olma yolunda bir rolü kabul ederse bu transferin verimliliği daha fazla olacaktır.

https://youtu.be/22u-KwlGNvc

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …