Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes, Larkin Resitali Eşliğinde Maccabi’yi Farklı Yendi

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Menora Mivtachim Arena’da konuk olduğu Maccabi Tel Aviv‘i Larkin’in müthiş performansı eşliğinde 78-92’lik skorla farklı geçti.

Bu sonuçla Anadolu Efes 8. galibiyetine ulaştı ve 8. sırada yer aldı. Üst üste 6. mağlubiyetini alan Maccabi ise 7 galibiyette kaldı ve averajla 12. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Shane Larkin 26 sayı, 6-7 3sayı, 6 ribaund, 6 asist ile MVP performansı sergilerken, Tibor Pleiss 15 sayı, 7-8 2sayı, 3 ribaund, Adrien Moerman 10 sayı, 8 ribaund ve Krunoslav Simon 10 sayı, 2 ribaund, 7 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Maccabi cephesinde ise Ante Zizic 23 sayı, 9-11 2sayı, 6 ribaund, 2 blok ile öne çıkan isim olurken, James Nunnally 14 sayı, 4-6 2sayı, 3 ribaund, Keenan Evans 12 sayı, 2-4 3sayı, 5 ribaund, 9 asist ve Scottie Wilbekin 10 sayı, 1-8 3sayı, 2 ribaund, 4 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maccabi, ateşli taraftarını da arkasına alarak kötü serisine son verebilmek için maça beklendiği gibi agresif ve istekli bir giriş yaptı. Onlar pota altında Zizic’i efektif kullanırken biz de Pleiss’ın iç-dış silahlarını kulalanarak maça ortak kaldık. Kenardan gelen Bryant’ın hem savunmaya getirdiği sertlik hem de hücumda bulduğu kritik sayılarla öne de geçtik. Ama çeyreğin son kısmında hücumda yaptığımız yanlış tercihler ve geçiş hcumlarında yaptığımız savunma hataları sayesinde Maccabi çok rahat skor üretti ve ilk 10 dakikayı 27-20 önde kapattı. İkinci çeyrekte Reynolds’ın yaptığı sert müdahelenin sportmenlik dış faulle cezalandırması, bu esnada dışarı çıkan topun seyirciler tarafından Larkin’in sırtına atılmasıyla yıldız oyuncu beklediğimiz o kıvılcımı yine yakaladı sinirlenerek. Onun liderliğinde 5 sayı farkla öne geçtik. Ancak Sfairopoulos’un molasının ardından yine Zizic’i pota altında verimli kullanan ve savunmayı sertleştiren Maccabi 10-0’lık seriyle 5 sayı ile öne geçen taraf oldu bu sefer. Devrenin son anlarında aradığımız üçlükleri üst üste Simon ve Moerman’dan bularak soyunma odasına da 47-50 önde girdik.

İkinci yarıya da takımlar Zizic ve Pleiss’ı etkili kullanarak başladı. Ancak maalesef Alman yıldız belinden sakatlanarak kenara gelmek zorunda kaldı. Onun yerine giren Dunston ilk başta sorun yaşasa da sonrasında eski günlerini hatırlatır bir performans sergilemeye başladı. Hem savunmadaki enerjisi ve pozisyon bilgisi ile doğru hamleler yaptı hem de hücumda bitirici olarak çok faydalı oynadı. Savunmada toparlanarak farkı 3-5 sayı bandından koruduğumuz anlarda Larkin’in tam anlamıyla sazı eline almasıyla yine “şampiyon Efes” ruhu geri gelmiş oldu. Maccabi savunmasının onu resitalini çaresizce izlediği anlarda hücumda ise Reynolds ile ayakta kalmaya çalıştılar ama temscilimiz 3. çeyreği 63-70 ile önde kapattı. Son çeyrekte Evans’ın üçlükleri ile bir kez daha geri dönmeyi deneyene Maccabi’ye cevabı yine Larkin ile verdik. Süper yıldız üretime devam ederken ona Simon ve Beaubois’nın da eşlik etmesi, Moerman’ın Dunston ile beraber savunma ribaundlarını domine etmesi ile beraber tempoyu da kontrol altına aldık. Son bölümde baskı karşısında da koç Ataman’ın 4 kısalı hamlesi sayesinde sorun yaşamadık ve bu zorlu atmosferden 78-92 gibi net bir skorla galibiyet çıkarmayı başardık.

Efes, Bayern deplasmanında kaybettikten sonra böyle bir deplasman galibiyetine ihtiyaç duyuyordu. Sinan Erdem’de işleri toparlamış olan temsilcimiz deplasmanda da özgüven kazanmak istiyordu ve şiddetle galibiyet arayan bu tehlikeli rakip karşısında sezonun ilk bölümlerinde özlediğimiz Larkin performansı ile kazanmamız elbette çok kritikti. Moerman, Singleton, Bryant, Dunston ve Pleiss gibi isimlerin sahada kaldıkları sürelerde sergiledikleri olumlu perfomans, Beaubois ile Simon’un yine biz her zaman her şekilde hazır mesajı vermeleri Larkin’in performansı kadar önemliydi. Bu müthiş galibiyetle ilgili tek negatif nokta ise Micic’in bir türlü maça girememesi ve Petrusev’in yine çok verimsiz bir performans sergilemesiydi. Bu eksilere rağmen bu zorlu deplasmanda kazanan ve bana göre Larkin liderliğinde “şampiyon ruhunu” da yeniden elde eden Efes’i alkışlarla kutluyorum. Bu akşam gerçekten keyif veren bir basketbol sergilediler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …