Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 16.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 2021 yılının son çift maç programı 16. hafta maçları ile tamamlanıyor.

Ben de sizler için her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri ve güncellemeleri paylaşacağım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Jure Zdovc (Zalgiris Kaunas)
  • Simone Fontecchio (Bitci Baskonia)
  • Lorenzo Brown (Unics Kazan)
  • Augustine Rubit (FC Bayern Munich)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Sasa Obradovic (AS Monaco): Fransız ekibi yıldız guardı James’in de “yardımlarıyla” koç Mitrovic ile yollarını ayırdı ve hızlıca yeni koçları, daha doğrusu takımın eski koçlarından biri olan Obradovic’i takımın başına getirdiler. Bu aradaki dönemde oynadıkları tek maçta ise Zalgiris’i deplasmanda uzatma sonunda yenmeyi başarmışlardı. James’in de oldukça iyi işlere imza attığını düşününce evlerinde Zenit’i yenmelerini beklemek yanlış olmayacaktır.
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): Kırmızılar için bu sezonun flaş takımı demek bize az kalabilir. Ellerinde süper yıldızlar yok ama Sloukas liderliğinde, koç Bartzokas’ın mentörlüğünde çok iyi bir takım olgusu yarattılar. Bu sistemin içerisinde istikrarı ile öne çıkan, bir çok maçta takımın skor yükünü çeken isim ise solak Bulgar fovetti. Özellikle Barış ve Dostluk Salonu’nda ekstra etkili olan Vezenkov’un son 2 iç saha maçında 22 ve 26.4 puan getirdiğini de hatırlayalım. Bu maçta da Asvel karşısında bize yine 20 puanları getirebileceğini düşünüyorum.
  • Nigel Williams-Goss (Real Madrid): Real Madrid bu maçta kısa rotasyonunda Abalde, Alocen, Heurtel gibi önemli isimlerden yoksun olacak ve bu nedenle de sakatlıktan döndükten sonra ritm bulmaya başlayan Goss’un daha fazla sorumluluk alarak her iki guard pozisyonunda da önemli süreler alacağını tahmin ediyorum. Son mata konuk ettikleri Alba karşısında da 15.4 puan getirmişti ve bu maçta da, zorlu Milano deplasmanında bize 12-15 puan getireceğini, 8.8 kredilik maliyetini düşünürsek de bunu gayet verimli olacağını söyleyebiliriz.
  • James Nunnally (Maccabi Tel Aviv): Evet Maccabi halen istediği sonuçları alamadı ve son haftalarda çok kötğ oynuyor ama hakkında çıkan takımdan ayrılacağı dedikodularının aksine Nunnally bireysel performansını hep belli bir seviyede tutmayı başardı. Son maçta da diğer temsilcimiz Fenerbahçe karşısında kaybetmelerine rağmen 17 puan getirmişti. Bu maçta da 3 numara savunmasında zorlanan diğer temsilcimiz Anadolu Efes karşısında taraftar desteğini de arkasına alarak yine verimli bir performans sergileyeceğini, bize en az 15 puan getireceğini tahmin ediyorum.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …