Güncel Haberler

Analiz: Maccabi Tel Aviv – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, İsrail’de Maccabi Tel Aviv ile karşılaşacak.

Yeniden form tutmaya ve seri yakalamaya çalışan temsilcimizin bu zorlu deplasman sınavı öncesinde her zaman olduğu gibi sizlere maç önü analizimi takımların durumları, kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları alt başlıkları altında hazırladım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Maccabi, son şampiyon ünvanı ile sezona devam eden temsilcimiz Anadolu Efes‘i konuk ediyor. Her iki takım da 7-8’lik dereceye sahipler ve iki takım da bu maç için İstanbul’dan Tel Aviv’e yolculuk ettiler. Bu benzerliklerin yanı sıra iki takımın farklı trendler içerisinde olduklarını da belirtmek gerekli. Maccabi, 2 gün önce diğer temsilcimiz Fenerabahçe’ye 90-79 ile kaybederek son 5 maçını üst üste mağlubiyetle kapatmış olan, düşüşten çıkmaya çalışan bir takım. O son maçta çok kötü bir 3. çeyrek performansı sergilemişler ve 17 top kaybı ile beraber sadece %43.2 2sayı isabetli bularak da galibiyeti kaçırmışlardı. Diğer taraftan Efes ise son 7 maçından 5 tanesini kazandı ve bu sekanstaki 6 maçta en az 87 sayı gönderdiler rakip potalara. Son olarak Baskonia’yı yenerken ise ikinci çeyrekte tam 30 sayı üretip, son çeyrekte ise sadece 10 sayıya izin vermişlerdi. Temsilcimiz başarılı serisini sürdürerek puan sıralamasında yükselmek istiyor.

Kritik Eşleşme:

Bu maçta tam anlamıyla bir havai fişek gösterisi izleyeceğimizi düşünüyorum. Euroleague’in iki elit ve heyecan verici skoreri, Scottie Wilbekin ve Shane Larkin karşılaşmasını izleyeceğiz. Wilbekin, tartışmasız Maccabi’nin dinamosu ve kariyerindeki iyi sezonlardan birini geçiriyor; 14.9 sayı ortalaması ile mücadele ederken 2.6 3 sayı isabeti ve 1.6 top çalma ortalaması ile de bu alanda en iyi 5 isimden biri. Aynı zamanda Maccabi’ye de 4.1 asist ortalaması ile liderlik ediyor. Wvet Wilbekin rakip takımların arka alanlarının başını ciddi şekilde ağrıtıyor ama karşısında da mesafe tanımayan şutları ve inanılmaz deliciliği ile bu işi belki de Euroleague’de en iyi yapan isim Larkin olacak. Bu sezon 13.7 sayı ortalaması ile mücadele ediyor ve son 5 maçta en az 14 sayı ile katkı verdi. Yıldız guard aynı zamanda takım arkadaşlarını da çok iyi besliyor ve bu sezon 4.9 asist ortalaması ile ligin en iyi 3. ismi ki savunmada da görevini yapıyor, maç başına 1.5 top çalma ile oynuyor.

beIN SPORTS Türkiye on Twitter: "Scottie Wilbekin 🆚 Shane Larkin  #EuroLeagueBracket 🏀 Seçimini yap! @EuroLeague" / Twitter

Galibiyetin Anahtarları:

Evet Maccabi 5 maçlık kötü bir serinin içerisinde ama bu maçlardan sadece birini evlerinde kaybettiklerinin de altını çizelim. Maccabi elindeki her kaynağı ve özellikle ateşli taraftarının getirdiği enerjiyi kullanmak zorunda yeniden ayağa kalkmak için. Ama daha da önemlisi takımın savunmadaki konsantrasyonu yeniden yakalaması gerekiyor. Bu 5 maçlık mağlubiyet serisinde ortalama 85.6 sayı gördüler potalarında ki sezonun ilk 10 maçında rakiplerin ortalamada sadece 74.1 sayı atmasına izin verdiklerinin altını çizelim.

Diğer tarafta ise Efes, şiddetle galibiyete ihtiyacı olan, evinde çok tehlikeli bir rakip konumundaki Maccabi karşısında Baskonia maçında olduğu gibi yavaş bir başlangıç yapamaz. Lacivert beyazlılar son 2 galibiyetlerinde ilk çeyreğe kötü başlayıp geriden gelerek kazanmayı bilmişlerdi ama Tele Aviv’de yapacakları bu tarz bir başlangıcın faturası ağır olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …