Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Baskonia’ya Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Bitci Baskonia‘yı müthiş bir savunma performansı eşliğinde 75-53’lük skorla yenmeyi başardı ve serisini de 4 maça çıkardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 7. galibiyetini elde etti ve averajla 12. sırada yer aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimiz adına Nando De Colo 17 sayı, 7 asist, 6 top çalma (kariyer rekoru) ile yıldızlaşırken, Achille Polonara 15 sayı, 3-7 3sayı, 2 ribaund, 2 top çalma ve Jan Veselyu 13 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 blok ile galibiyettin diğer mimarları oldular.

İspanyol ekibinde ise Steven Enoch 14 sayı, 8 ribaund ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimdi. Jayson Granger ve Tadas Sedekerskis ise 8’er sayı ile katkı verebildiler.

EDİTÖR YORUMU:

Ateşli taraftarının yarattığı atmosferi çok iyi kullanan temsilcimiz maça harika başladı. Henry ve Melih’den üst üste gelen üçlüklerin ardından Baskonia neye uğradığını şaşırdı. Koç Spahija’nın takımı toparlamak adına aldığı mola da işe yaramadı. Çeyreğin ikinci kısmıda ise pota altında Booker’ı çok verimli kullandık ve onun gerek hücum ribaundları gerekse ikili oyunlardan bulduğu sayılara çözüm üretemedi İspanyol ekibi, 15-2 yaptı temsilcimiz skoru. Baldwin’den verim alamayan koç Spahija’nın Granger’ı oyuna sürmesiyle hücumda aha organize oynayan ve 6-0’lık seri yakalayan Baskonia maça ortak oldu, ilk 10 dakikayı yine de 19-14 önde kapatmayı başardık. İkinci çeyrekle beraber Şehmus ve Vesely’nin savunmadaki enerjisine hücumda Polonara’dan gelen katkı eşlik edince farkı çift hanelere çıkarmayı başardık. Bu dakikadan oyunu biraz sertleştiren ve temponun düşmesini faullerle sağlayan Baskonia farkı yeniden tek hanelere indirdi. Vesely’nin dinlenip kenardan diri gelmesiyle hücumda çok daha iyi organize olan, pas köprülerini yeniden kuran Fenerbahçe, De Colo’nun da skorer oyunu eşliğinde farkı 15 sayıya çıkardı ve soyunma odasına 43-28 önde girdik.

İkinci yarıyla beraber Baskonia üst üste dış şut şut isabetleri bularak bir geri dönüş dajha denedi, yine farkı tek hanelere çektiler. Yanıtı veren ise günün x-faktörü Polonara oldu. Ondan üst üste gelen 5 sayı ile geri dönüşe dur dedik. Sonrasında savunmada vidaları hiç gevşetmeyen ve özelliklere kısalarla topa çok iyi baskı yapan temsilcimiz farkın tekrar tek hanalere inmesine izin vermedi ve 3. çeyreği 55-43 önde kapattı. Son çeyrekte yine farkla beraber hücum konsantrasyonu kaybeden sarı lacivertliler neyse ki savunmada gevşemedi ve bu nedenle de Baskonia yaklaşamadı. De Colo ve Vesely’nin maçın son anlarında devreye girip vites arttırmalarıyla beraber Baskonia’nun zaten az olan umutu tamamen yok oldu ve son anlarda rahat bir şekilde oynayarak 75-53 gibi net bir skorla kazanmayı bildik.

Fenerbahçe galibiyet serisini 4 maça çıkardı ve bunu yaparken ilk 3 maçın aksine bu maçta çok daha tatmin edici bir oyun sergiledi. Konu sadece maçın farklı kazanılması değildi. Özellikle fark çift hanelere gelmişken son çeyrekte savunmada düşüş yaşanmaması ve maçın krize girmesine engel olunması çok ama çok değerliydi. De Colo’nun yetenekleri ve yıldız performansı liderliğinde diğer oyuncuların mücadele ve enerji ile katkı verdiği, her top için savaşan, pes etmeyen ve keyif veren bir Fenerbahçe izliyoruz. Sezonun en önemli kısmında ritmini bulan ve üst üste galibiyetler alarak tam anlamıyla alev alan temsilcimizi bu nefis galibiyet için alkışlıyor ve kutluyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …