Güncel Haberler

Anadolu Efes, İsrail’de Maccabi ile Karşılaşacak

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Menora Mivtachim Arena’da Maccabi Tel Aviv‘e konuk oluyor.

16 Aralık Perşembe günü saat 22:05’de başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak karşılaşmayı Benjamin Jimenez, Milan Nedovic, Saulius Racys hakem üçlüsü yönetecekler.

Avrupa arenasındaki 743. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 742 karşılaşmada 422 galibiyet ve 320 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,9) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 495. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 494 karşılaşmada 265 galibiyet ve 229 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,6) elde etti.

Anadolu Efes ile Maccabi Playtika Tel Aviv, Avrupa kupalarında bugüne kadar 31 kez karşılaşırken, temsilcimiz 18 galibiyet ve 13 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan 11 maçta takımımız yedi galibiyet ve dört mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 20 karşılaşmada takımımız 11 galibiyet ve dokuz mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in 15. haftasının ilk gününde Anadolu Efes, İspanya’nın Bitci Baskonia Vitoria Gasteiz takımını Sinan Erdem Spor Salonu’nda 87-72 mağlup etmiş, Maccabi Playtika Tel Aviv ise Fenerbahçe Beko’ya İstanbul’da 90-79 yenilmişti. Euroleague’de 15. haftanın ilk maçlarının ardından Anadolu Efes yedi galibiyet ve sekiz mağlubiyet ile 10., Maccabi Playtika Tel Aviv ise yedi galibiyet ve sekiz mağlubiyet ile 11. sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …