Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Maccabi’ye 21 Farktan Yakalandı Ama Kazanmayı Bildi

Turkish Airlines Euroleague 15. hafta mücadelesinde temsilcimzi Fenerbahçe Beko konuk ettiği Maccabi Tel Aviv‘e 21 farktan yakalansa da sonrasında farkı yeniden açıp 90-79’luk skorla kazanmayı bildi ve galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 6. galibiyetini aldı ve averajla 13. sırada yer aldı. Maccabi ise 8. galibiyetini aldı ve averajla 11. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Nando De Colo 21 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Devin Booker 22 sayı, 6 ribaund, 3 top çalma, 3 blok, Dyshawn Pierre 8 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve Jan Vesely 8 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 3 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Maccabi cephesinde ise James Nunnally 18 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Scottie Wilbekin 14 sayı, 4-10 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, Keenan Evans 13 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 3 top çalma ve Ante Zizic 9 sayı, 11 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Konuk takım farklı oyunculardan üst üste dış atış isabetleri bularak başladı maça. Ayrıca sert ve agresif bir savunma yaparak bizim de skor potansiyelimizi aşağı çekmeyi başardılar ki bu sayede de ilk bölümde farkı 6 sayıya kadar çıkardılar. Bu andan itibaren temsilcimzi hızlıca ayağa kalkarak maçın tüm kontrolünü eline aldı. Boyalı alanda Booker’ı efetktif kullanan ekibimiz, Polonara’nın her zamanki gibi kenardan getirdiği enerjiyi de kullanarak savunma sertliğini de arttırdı. Henry ve De Colo’nun skorer oyunu liderliğinde tam 18-4’lük harika bir seriyle öne fırladık ve ilk çeyreği Wilbekin’in bulduğu şans üçlüğüne rağmen 23-18 önde kapattık. İkinci çeyrekte de De Colo fırtınası esmeye devam etti, farkı 9 sayıya kadar çıkardık. Ancak sonrasında savunmadaki konsantrasyonumuz düştü ve üstüne hücumda da basit top kayıpları gelince Maccabi yeniden maça ortak olmaya başladı. Hücumda pas trafiğini kuramayan temsilcimizde yine De Colo imdadımıza yetişti. Fransız yıldızı bireysel performansı ile tekrar öne geçerek soyunma odasına 42-37 önde girdik.

İkinci yarıya tıpkı ilk dakikalarda olduğu gibi daha agresif daha sert bir giriş yapan temsilcimiz, Henry ve Booker ile üst üste sayılar buldu ve farkı çift hanelere çıkardı. Maccabi çembere giderek faul atışları ile ayakta kalmaya çalışsa da Henry’nin hücumdaki verimli ve istekli oyunu net olarak bir adım öne geçmemizi sağladı. Hücumda koşarak oynayan ve geçiş hücumlarını Henry aryı De Colo ile çok verimli oynayan sarı lacivertliler farkı açmaya devam etti ve çeyreği 70-49 gibi ezici bir üstünlükle önde kapattılar. Son çeyrekte yine hastalığımız nüksetti! Farkın açılmasıyla savunmada konsantrasyonu düşen ve Nunnally’i durduramayan temsilcimiz 13-2’lik seri yiyerek rakibinin maça ortak olmasına engel olamadı. Farkı tek hanelere indiren Maccabi karşısında hücumda adeta kontak kapatan ekibimiz, farkın 21 sayıdan 6 sayıya kadar düşmesine engel olamadı. Son bölümde De Colo’nun yeniden sazı eline alması ve Booker’dan bulduğumuz sayılarla farkı tekrar güvenli noktalara, çift hanelere taşıdık ve 90-79’luk skorla kazanmayı başardık.

Maçında ilk ve son 4-5 dakikası dışında üstünlüğü tamamen elinde tutan temsilcimiz, play-off yarışındaki direkt rakiplerinden birini yenerek önemli bir başarıya imza attı. Ancak yine son çeyrekteki hastalığımız devam etti. Evet farkın 21 sayıya çıkması ile her takım konsantrasyon sorunu yaşar ama bu dönemde koç Djordjevic’in hatta taraftarın oyuna müdahele etmemesi, 4 faullü olsa da maçın kahramanlarından Vesely’nin bu bölümde inatla kenarda oturtulması ciddi soru işaretleri bıraktı bende… De Colo çıkıp sazı eline almasa kriz yine büyüyyecek ve belki de yine çok kötü bir galibiyet alacaktık. Evet De Colo ve Vesely gibi yıldızların bireysel peformansları ile maç kazandırmaları gerekli ve doğal bir faktör ama her maç onlardan bunu beklemek de biraz haksızlık. Bu maçta olduğu gibi Booker, Henry, Pierre üçlüsünün artı Polonara’nın oyununun iki alanında da yüksek enerji ile performans verip, skora katkı verdikleri gibi özellikle De Colo’nun savunma zaaflarını da kapatmaları gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Zaferi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 4. maçında Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Maccabi Tel Aviv‘i 88-95’lik skorla geçmeyi başardı …