Güncel Haberler

Analiz: Efes’den Baskonia Karşısında Son Çeyrek Operasyonu!

Turkish Airlines Euroleague 15. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Bitci Baskonia‘yı son çeyrekteki etkili performansı eşliğinde 87-72’lik skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 7. galibiyetine ulaştı ve 11. sırada yer aldı. İspanyol ekibi ise 10. kez kaybetti ve 16. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Vasilije Micic 24 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Shane Larkin 16 sayı, 7 ribaund, 4 asist, Tibor Pleiss 17 sayı, 5 ribaund ve Adrien Moerman 15 sayı, 3-7 3sayı, 6 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Baskonia cephesinde ise Jayson Granger 17 sayı, 5-9 3sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Simone Fontecchio 17 sayı, 3 asist ile en skorer isimler olurken, Wade Baldwin de 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile onlara eşlik edebilen yegane isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça istediği gibi başlayamadı. Baskonia’nın sert savunması karşısında zorlama atışlar ve basit top kayıplarının da etkisiyle ritmimizi bulamadık. İspanyol ekibi ise bizi savunmaya yerleşmeden yakalayıp bulduğu erken hücumlarla etkili oldu. Pleiss’ı pota altında kullanarak cevap vermeye çalışsak da yeterli olamadık ve 3 sayılık isabeti bulamadığımız ilk çeyreği 13-21 geride kapattık. İkinci çeyrekle beraber aradığımız üçlükleri bulmaya başladık ve maça ortak olduk. Ancak Peters’ın x-faktör katkısı ile Baskonia yeniden 4 sayı ile öne geçti. Ardından Micic ve Larkin’den beklenen reaksiyon geldi ve ilk kez ikinci maçın 18. dakikasında öne geçebildik. Kalan bölümde çekişme devam etti, Granger ile Micic takımlarını taşıyan isimlerdi. Soyunma odasına ise 43-42 önde girmeyi bildik.

İkinci yarıya agresif ve iyi başlayan taraf Efes oldu. Micic ve Larkin’in takımı koşturması ile geçiş hücumlarında üste üste sayılar ürettik, Baskonia savunması yıldız guarlarımız karşısında çaresiz kaldı ve 8-1’lik seriyle farkı 8 sayıya çıkardık. Ancak koç Spahija’nın molaası sonrası Baskonia da Granger, Fontecchio ve Giedraitis’den gelen sayılarla 11-2’lik karşı seri yakaladı, tekrar öne geçti 1 sayıyla. Efes bir kez daha tehlike anında camı kırdı ve Micic ile Larkin’in birebirlerine başvurdu. Formda ve diri olan iki yıldız guard, sürekli potaya atak ederek Baskonia savunmasının dengesini yeniden öne geçmemizi sağladılar ve çeyreği de 66-62 önde kapattık. Son çeyreğe de çembere atak etme formülünü takım olarak uygulayarak giren temsilcimiz 7-0’lık seri ile farkı ilk kez çift hanelere çıkardı. Savunmada vidaları iyice sıkan ve rakibinin direncini tamamen kıran Efes, 4.5 dakika boyunca sayı yemeyerek fişi çekti ve 15 sayı farklai 87-72’lik skorla net bir galibiyete imza attı.

Uzun bir aradan sonra Larkin-Micic ikilisini birlikte bu kadar verimli ve aktif izledik. Ayrıca son çeyrekte yaptığımız savunma da alkışları fazlasıyla haketti. Yine Petruseve ile Dunston’dan hücumda beklediğimiz katkıyı alamasak da Pleiss ile beraber tüm uzunlarımızın savunmada gösterdiği sertlik ve agresif oyun çok değerliydi. Baskonia’nun pota altını kullanmasına engel olarak kısalara daha rahat baskı yaptık. Larkin ile Micic’in böyle etkili oynaması, yanlarına uzunların da skor katkısı vermesi işimizi çok kolaylaştırıyor ama unutmayalım Efes’i Efes yapan yine savunma, bir çeyrek de olsa o savunma sertliği ve agresfiliği kapıların kapatılması adına çok kritik.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …