Güncel Haberler

Karşıyaka Başkanı Büyükkarcı: “Devlet Destek Vermezse Basketbolumuz Çöker.”

Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, dövizdeki kur artışı karşısında devletin destek vermemesi durumunda basketbolumuzun çökeceğini söyledi.

Bütün kulüplerin ekonomik çıkmaz içinde olduğunu belirten Büyükkarcı, “Çözülme Afyon’la başladı, önlem alınmazsa başka kulüpler de Afyon’u takip edecek.” dedi.

Büyükkarcı yıllar önce hacklenmiş hesabı üzerinden yapılan paylaşımlarla kendisinin Fenerbahçe ile karşı karşıya bırakılmak istendiğini ifade edip, “Benim hiçbir kulübe hakaret etmem mümkün değildir.” diye konuştu.

Büyükkarcı’dan pasajlar şöyle:

  • Dolar 7.5 TL iken sezon ortalamasını 9 TL’den hesapladık. Tüm kulüplerin hesabında an itibariyle 5-6 TL sapma var. Bunu hiçbir kulüp kaldıramaz.
  • Son 10 yılda basketbolumuz iyi yerlere geldi, kulüpler Avrupa şampiyonlukları kazandı. Hiçbir takım sporunda olmadığı kadar olmadığı kadar iyi durumdayken, basketbol Türkiyen’nin ikinci branşı iken, Avrupa başarıları açısından futbolu çok geride bırakmışken döviz kurundaki artış basketbolumuzda büyük bir çöküş meydana getirecektir.
  • Çözülme Afyon’la başladı, başka kulüpler de Afyon’u takip edilecek. Böyle devam ederse ligden düşmeyi kaldırmak da çözüm değil çünkü Türkiye’nin çoğu kulübü BAT’taki dosyalarından dolayı yabancı transfer edemeyecek, bu da ligin marka değerini etkileyecek, sponsor, TV gelirleri düşecek.
  • Devlet desteği olmadan altından kalkamaz. Çökeriz, Edirne dışına çıkamayız.
  • Fenerbahçeliler’in sosyal medyasında Fenerbahçeye hakaret ettiğim yolunda paylaşımlar gördüm. Yıllar önce hacklenmiş hesabımdan yazılanlardan dolayı iş saçma sapan bir yere gidiyor. Benim bugüne kadar hiçbir kulübe hakaretim olmamıştır.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …