Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (12. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi’nde 12. hafta programını geride bıraktık.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yer aldığı ve birbirinden çekişmeli, uzatmaya giden maçların oynandığı keyifli haftanın panoramasını gelin her zamanki gibi birlikte oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son haftalarda özellikle BCL’de istediği sonuçları alamayan ve bunu zaman zaman lig performansına da negatif yansıtan, aynı zamanda da sakatlıklarla boğuşan Pınar Karşıyaka, bu hafta ligin en formda, en diri takımlarından biri olan Tofaş’a konuk oldu. Herkesin koç Çakı liderliğinde istikrarlı bir performans sergileyen ve ev sahibi avantajı bulunan Tofaş’ı favori gösterdiği bu maça, Semih, Blackmon, Roll gibi önemli eksiklerle, 4 yabancı ile çıkan, yetmezmiş gibi maçın içerisinde de M’Baye’yi sakatlığa kurban veren Kaf-Kaf, yerli oyuncularının ekstra katılarıyla kazanmayı başardı. Özellikle ikinci yarıda çok iyi savunma yapan, 3. çeyrekte Tofaş gibi istim üstünde bir takımı sadece 9 sayıda tutmayı başaran Karşıyaka’yı biz de bu ilk 4 yarışındaki kritik galibiyetleri için kutluyoruz ve onlara alkışlarla haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Gabriel Olaseni (Darüşşafaka): 30 sayı, 12-16 2sayı, 7 ribaund, 32 verimlilik
  • Ryan Luther (Gaziantep): 19 sayı, 5-8 3sayı, 12 ribaund, 3 asist, 31 verimlilik
  • Langston Hall (Bahçeşehir Koleji): 11 sayı, 9 ribaund, 10 asist, 29 verimlilik
  • Kalin Lucas (Yukatel Merkezefendi Belediyesi): 26 sayı, 9-11 2sayı, 4 ribaund, 8 asist, 27 verimlilik
  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 14 sayı, 12 ribaund, 2 blok, 2 t.çalma, 20 verimlilik

** Evet Anadolu Efes forması ile Yiğitcan ve Ömer Can müthiş bir performanslar sergiledi ama rakibin genç takımla sahaya çıktığını düşününce onlara haftanın beşinde yer vermek ya da MVP seçmek biraz haksızlık olurdu. Bu nedenle de sadece haftanın en iyi yerli performansları arasında yer verdik.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Darüşşafaka son haftalarda hem BCL hem de BSL iyi sonuçlara imza atıyor ve ligimizin en formda takımlarından biri. Bu başarılı sekansda öne çıkan isimlerin başında ise artık ligimizin en tecrübeli isimlerinden biri olan Britanyalı uzun Gabriel Olaseni geliyor. Daçka’nın 29 yaşındaki pivotu bu hafta da takımının Yalovaspor karşısında çift haneli farklarla kazanmasında önemli bir rol oynadı. Boyalı alanı adeta tek başına domine etti ve 12-16 isabetle tam 30 sayı üretirken, istatistiklerine 7 ribaund ekledi. Lee gibi etkili bir çember savunmacısı karşısında olmasına rağmen bu nefis performasıyla toplamda 32 verimlilik puanına ulaştı ve aşkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Yiğitcan Saybir (Anadolu Efes): 43 sayı, 18-20 2sayı, 16 ribaund, 12 asist, 68 verimlilik
  • Ömer Can İlyasoğlu (Anadolu Efes): 24 sayı, 4-15 3sayı, 14 ribaund, 13 asist, 35 verimlilik
  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir Koleji): 20 sayı, 10-12 2sayı, 8 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik
  • Bilgehan Diril (HDI Sigorta Afyon Belediyespor): 22 sayı, 6-11 3sayı, 6 ribaund, 14 asist, 27 verimlilik
  • Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 22 sayı, 4-7 3sayı, 2 asist, 19 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …