Güncel Haberler

İDDİA: Kenan Sipahi, Yeniden Beşiktaş’a Dönüyor

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Icrypex, Bone’un ayrılmasından sonra guard rotasyonuna takviye yapıyor.

Bone’un Zaragoza ile imzalamasıyla İspanyol ekibi tarafından serbest bırakılan Kenan Sipahi ile anlaşmaya yakınlar Basketfaul’ün iddiasına göre. Kenan daha önce 2016-19 yılları arasında 2.5 sezon boyunca siyah beyazlı formayı terletmiş, sonrasında Real Betis ve Fenerbahçe formalarını giymişti.

26 yaşında olan 1.97 metre boyundaki oyun kurucu, bu sezon Liga Endesa’da 12 maçta ortalama 13.3 dakika süre alırken 2.8 sayı, %18.8 3sayıi %66.7 s.atış, 2.1 ribaund, 1.6 asist ile vasatın bile altında bir performans sergilemişti.

EDİTÖR YORUMU:

Uzun yıllardır pozisyonuna göre sahip olduğu fiziksel artılar ve saha görüşü nedeniyle önemli takımların kendisine süre verdiği, genç yaşından bu yana üst seviyelerde şans bulan Kenan’ın maalesef beklenen gelişmeyi gösteremediğini son yıllarda net olarak görüyoruz. Açıkçası Endesa sahnesinde nasıl süre bulabildiğini anlamak güç… İnatla şutunu geliştirmeyen, hücumda tam anlamıyla takımını 4 kişi bırakan, fiziği gelişip güçlendikçe süratini ve çabukluğunu dolayısıyla penetre özelliklerini de kaybeden Kenan’ın bana göre BSL seviyesinde de artık yeri yok. Ondan çok daha yenetekli ve verimli oyuncuların TBL sahnesinde başarılı işlere imza attığını görüyoruz!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …