Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 15.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de yılın son çift maç programı 15. hafta maçları ile 14 Aralık Salı günü başlıyor.

Ben de her zaman olduğu gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımdaki güncellemeleri, değişiklikleri paylaşacağım. Keyfili okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Dimitiris Priftis (Panathianikos)
  • Will Clyburn (CSKA Moskova)
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos)
  • Shane Larkin (Anadolu Efes)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Jure Zdovc (Zalgiris Kaunas): Zalgiris halen ligin son sırasında yer alıyor ama son haftalarda evlerinde üst üste aldıkları 3 galibiyetle çıkışa geçtiler, olumlu sinyaller verdiler. Panathinaikos, Fenerbahçe ve son olarak Baskonia gibi dişli rakipleri Zalgirio Arena’da devirmeyi başarmışlardı. Bu hafta da denk seviyede olduklarını düşündüğüm Monaco’yu burada ateşli taraftarları eşliğinde yine yenebileceklerini düşünüyorum.
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): Avrupa’nın en pahalı oyuncusu El Clasico’da bir kez daha aldığı paranın hakkını centi centine verdi diyebiliriz. Geçen hafta Real karşısında onu takımında tutanlara tam 42.9 puan getirmişti İspanyol yıldız. 31 sayı, 10 ribaund ile harika bir performans sergilemişti. Bu hafta da zorlu Belgrad deplasmanında koç Saras’ın yine en güvendiği isim olacak. Yine yüksek şut yüzdesi ile verimli bir performans sergilemisini, bize en az 20-25 puan getirmesini bekliyorıum.
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): Fransız yıldız son haftalarda bireysel anlamda etkili performanslara imza atmış ama takımının üst üste kayıplar yaşamasına engel olamamıştı. Geçen hafta ise Sibur Arena’da MVP performansı sergilemiş, takımını galibiyete taşımayı başarmıştı. 18 sayı 3 ribaund, 8 assit ile toplam 30.8 puan getirmişti onu kadroda tutanlara. Son 4 maçta ortalama 23 puan getiren De Colo’nun bu hafta da Maccabi karşısında en az 20 puan kazandırmasını bekliyorum.
  • Simone Fontecchio (Bitci Baskonia): Koç Spahija’nın göreve gelmesiyle beraber son haftalarda toparlanma sinyalleri veren Baskonia’da öne çıkan isimlerden biri de Fontecchio oldu. İtalyan forvet son 3 maçta ortalama 17 verimlilik puanı ortalaması ile mücadele etti. Geçen hafta Asvel karşısında alınan farklı galibiyette 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile 19.8 puanlık katkı vermişti. 3 numara savunmasında zorlanan temsilcimiz Efes karşısında da 20 puan civarında katkı vermesini bekliyorum takımımıza.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …