Güncel Haberler

Koç Ataman’dan TBF’ye Haklı Sitem!

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç haftasına çıkacak olan Anadolu Efes‘in TBF’ye yaptığı HDI Sigorta Afyon Belediyespor maçının erteleme talebi reddedildi.

DHA’da yer alan habere göre Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, maç için yapılan yer, gün ve saat için yaptıkları değişiklik talebinin reddedilmesi üzerine TBF’ye sitem etti.

EuroLeague’in 14’üncü haftasında dün (9 Aralık) Bayern Münih ile deplasmanda karşılaştıklarını ve bugün (10 Aralık) İstanbul’a yeni geldiklerini söyleyen Ataman, Afyon Belediyespor’un bu sezonun devamında Basketbol Gelişim Ligi (BGL) takımı ile mücadele edeceğini açıklamasını hatırlattı ve kendilerinin hafta içerisinde iki önemli EuroLeague maçına çıkacaklarını söyledi.

Ataman şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’a şimdi indik ve EuroLeague’de çift maç haftası öncesinde Afyon Belediyespor’un BGL takımı ile oynamak için 6 saat otobüsle Afyonkarahisar’a gidiyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu’na (TBF) maçı erteleyin, İstanbul’a alın veya en azından yarın saat 13.00’te oynansın dedik ancak TBF, ‘Değiştiremeyiz, maç saat 18.00’de’ dedi. EuroLeague’de çift maç haftası öncesinde bir de Afyonkarahisar’a 6 saatlik otobüs yolculuğu yapıyoruz. Salı günü Baskonia, perşembe günü ise Maccabi ile çok önemli iki maçımız var. Afyon Belediyespor tam takım olarak oynasa yine tamam ancak antrenörü bile bizi arıyor, ‘Kusura bakmayın, maça ben de çıkmayacağım. Maçı BGL takımımız oynayacak’ diyor. Federasyon ise bu duruma seyirci, hiçbir olumlu yaklaşım yok. Hem Türkiye Ligi’ne hem bizlere zarar bir durum

DHA

Biz de Basket Servisi olarak koç Ataman’ın ve Anadolu Efes’in bu sitemine hak veriyoruz. Afyon’un bu duruma gelmesi elbette kimsenin isteyeceği bir durum değil ama iki takımın da ertelemeye sıcak baktığı ve gerçekten formalite için oynanacak bu maçın ikinci yarıdaki maçla yer değiştirilip İstanbul’a alınması gayet mantıklı bir öneri olurdu, iki kulüp de buna itiraz etmezdi…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …