Güncel Haberler

İDDİA: Bayern, Hilliard’ın Yerini Rivers ile Dolduruyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden Almanya easyCredit BBL ekiplerinden FC Bayern Munich, sakatlanan Hilliard’ın yerini dolduruyor.

Eurohoops’da yer alan habere göre Alman ekib eski oyuncularından K.C. Rivers ile anlaşma sağladı, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.96 metre boyunda olan 34 yaşındaki Rivers, son olarak geçen sezon Zenit forması ile Euroleague sahnesinde 37 maçta ortalama 22.4 dakika süre alırken, 6.1 sayı, %35.5 3sayı, 2.5 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Clemson çıkışlı olan Rivers, profesyonel kariyerine İtalya’da Serie A2 ekiplerinden Basket Latina’da başlamıştı. Sonrasında Virtus Bologna, Lokomotiv Kuban, Khimki, Real Madrid, Bayern Munich, Panathinaikos, Kızıl Yıldız, Zalgiris Kaunas ve son olarak Zenit takımlarının formalarını terletmişti.

2015 yılında Real Madrid ile kariyerindeki ilk ve tek Euroleague şampiyonluğunu kazanmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Rivers’ı kariyeri boyunca özel yapan silahı üçlükleriydi. Solak şutör gününde olduğu, ritmini bulduğu anlarda yay gerisinden makine gibi üreten bir isim. Gerek perdelerden çıkarak kendisine hazırlanan pozisyonlarda gerekse pas trafiğinin içerisinde bulduğu ceza atışları ile çok tehlikeli bir şutör. Ayrıca dribbling üstünden de kendi şutunu yaratabilmesi sayesinde maçlardaki el yakan anlarda sahada herkesin aradığı, güvendiği isimlerden biri konumunda. Kritik anlarda zor şutları yüksek yüzdeyle sokabilen bir şutör. Elbette ilerleyen yaşıyla kazandığı tecrübe de ona değer kattı ama aynı şekilde bacakları artık daha ağır ve zaten savunma anlamında kariyeri boyunca üst seviyelerde olmadığını düşündüğümüzde bu onu daha da zayıflatmış durumda. Ayrıca 3 sayı tehditi dışındaki hücum silahları yok denecek kadar az ve 3 numarada oynadığı anlarda ribaundlara katkısı da yeterli değil.

Bayern’in Hilliard’ın yokluğunda dış şutlar konusunda eksikliği olduğunu son maçlarda gördük çünkü Lucic de güvenilir bir 3 sayı tehditine sahip değil. Rivers’ın gelişiyle bu açığı kapatacaklardır. Ama tabiki Hilliard gibi hücumda çeşitliliği olan ve savunmada da takımını yanlız bırakmayan bir isim değil Rivers. Bu nedenle de ilerleyen yaşıyla birlikte sürelerinin sınırlı olacağını düşünüyorum. Koç Trinchieri’nin veteran oyunculardan ne kadar iyi verim olduğunu son yıllarda net şekilde görüyoruz ve artık kariyerinin sonlarına gelmiş olan Rivers’ı da en verimli şekilde kullanacağından eminim. Sezon içerisinde yapılmış doğru bir takviye oldu Bayern adına.

https://youtu.be/Cyv7TqgX67c

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …