Güncel Haberler

Tofaş, Oostende Deplasmanında Kazanarak Top 16 Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi 5. hafta mücadelesinde temsilcimiz Tofaş konuk olduğu Oostende‘yi 78-83’lük skorla yenerek Top 16 biletini kapmayı başardı.

Tofaş bu sonuçla 5. maçında 4. kez kazanırken, Strasbourg’a ikili averajda da üstünlük sağladığı için son maçlar öncesi grup liderliğini ve Top 16 biletini garantilemiş oldu. Oostende ise 2 galibiyette kaldı ve son maçlar öncesi grubu 2 ya da 3. sırada bitirerek play-in şansını sürdürdü.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Tofaş’da Francisco Cruz 24 sayı, 4-7 3sayı, 3 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken, Tomislav Zubcic 16 sayı, 3-10 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, Jeremy Simmons 14 sayı, 11 ribaund ve Muhsin Yaşar 11 sayı, 4 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Oostende cephesinde ise Pierre-Antoine Gillet 19 sayı, 5-5 3sayı, 3 ribaund ile en skorer isim olurken, Keye van der Vuurst de Vries 13 sayı, 3 ribaund, Levi Randolph 10 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve Phil Booth 10 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …