Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Vesely’nin Kariyer Performansı ile Zenit’i Deplasmanda Yendi

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Zenit‘i Vesely’nin kariyer performansı eşliğinde 80-86’lık skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 5. galibiyetine ulaşırken, Zenit ise 8 galibiyette kaldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely 32 sayı ile Euroleague kariyer rekorunu kırarken, istatistiklerine 5 ribaund da ekledi. Nando De Colo 18 sayı, 3 ribaund, 8 asist ve Dyshawn Pierre 13 sayı, 2 asist, 2 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Zenit cephesinde ise Jordan Loyd 19 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken, Mindaugas Kuzminskas da 17 sayı, 2 ribaund ile diğer çift haneli skor üreten isim oldu ama galibiyet için yeterli olamadılar.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça agresif bir giriş yaptı, Vesely’nin istekli oyununu ilk bölümde 10 sayı ile süslemesi ile zor deplasmanda psikolojik avantajı ele geçirdik. Ama Zenit’in yarı sahayı çabuk geçmesi ve geçiş hücumlarında etkili olmasına engel olamadık. Çek yıldızın hücumdaki etkili başlangıcını savunmaya yansıtamayınca Rus ekibinin öne fırlamasına engel olamadık. Vesely dışında sadece De Colo’dan 1 sayılık katkı alabildiğimiz çeyreği 18-16 geride kapattık. İkinci çeyrekte Vesely’i dinlendirmemizden faydalanan Rus ekibi özellikle kanatlardan etkili oldu, oyunun kontrolünü de ele geçirdi ev sahibi. Vesely’nin kenardan gelmesiyle 8-3’lük seri yakaladık ve maça yeniden ortak olduk. Zubkov ve Kuzminskas ile forvetleri verimli kullanmaya devam eden Zenit karşısında Şehmus’un kenardan getirdiği enerjiyi iyi kullandık ve üst üste 7 sayı üreterek devrenin sonunu iyi oynadık, soyunma odasına 41-40 geride birdik.

İkinci yarıya ise Henry’nin agresif oyunu ile kontrolü ele alarak başladık. Hem üreten hem de arkadaşlarını iyi besleyen, organize eden Birleşik Amerikalı oyun kurucu sayesinde öne geçmeyi başardık. Bu bölümde Zenit, Loyd ve Frankamp gibi isimlerden skor katkısı bulmaya başlarken, temsilcimiz ise Vesely’ye De Colo’nun da destek olmasıyla beraber maçtaki dengeyi koruduk. Çeyreğin sonunda dengeyi Loyd’un basketi bozdu, final çeyreğine 62-61 geride girdik. Şehmus son çeyrekte bir kez daha kenardan gelerek enerjisi ile savunma kaynaklı sayılar bulup, maçın kontrolünü yeniden ele geçirmemizi sağladı, istatistiklere yansımayan katkılarıyla x-faktör oldu. Booker’ın da skora katkı vermesiyle yeniden önde geçtik (64-67). Ancak Zenit pes etmedi ve özellikle dış atışlarla maçtan kopmadılar. De Colo’nun sadece hücumda değil savunmada da takıma liderlik edip kritik hamleler yapmasıyla farkı 4-5 bandına çıkarıp buralarda tutmayı başardık. Son noktayı da kariyer rekoru kırarak maçın yıldızı olan Vesely koydu. Çek yıldız çaldığı topun ardından bulduğu turnikeyle farkı 6 sayıya çıkardı ve son bölümde de hata yapmayan temsilcimiz 80-86 ile bu zor deplasmandan galibiyet çıkarmayı başardı.

Monaco galibiyeti sonasında Sibur Arena’da zor bir maça çıkacaklarını biliyorduk. Ama Vesely’nin müthiş enerjisine takımın özellikle ikinci yarıda eşlik etmesi, De Colo’nun da devreye girmesiyle önemli bir galibiyet aldı bu deplasmandan. Yine 3 sayı savunması ve hücum ribaundları konusunda sıkıntı yaşadığımız anlar olsa da savunmadaki enerjimizin yüksek olması ve ortaya koyduğumuz agresif oyun ilerisi için olumlu sinyaller de verdi. Savunmada istediğimiz seviyeyi maç boyunca koruyamamış olsak da Şehmus ve Vesely’nin liderliğinde dönem dönem de sergilediğimiz sert oyun, bulduğumuz savunma kaynaklı basketler maçı bize getiren faktörler oldu. Monaco galibiyetinin ardından bu maçta da gelen galibiyet takımın özgüvenini yükseltti. Artık geleceğe daha olumlu bakacak sarı lacivertliler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …