Güncel Haberler

Tofaş, Oostende Karşısına TOP 16 Bileti İçin Çıkıyor

FIBA Şampiyonlar Ligi F grubu 5. hafta mücadelesinde temsilcimiz Tofaş, Belçika’da Oostende‘ye konuk oluyor.

8 Aralık Çarşamba saat 22:00’da başlayacak olan karşılaşmayı basketbol severler Tivibu Spor 2 ekranlarından izleyebilecekler.

Tofaş 4 maçın ardından hanesine 3 galibiyet yazdırdı ve bu maçı da kazanması durumunda liderliği garantileyip Top 16 turuna direkt katılım için gerekli bileti cebine koymayı başaracak. Çünkü temsilcimiz en yakın rakibi Strasbourg’a ikili averajda üstünlük kurmayı başarmıştı. Tofaş gruptaki son maçında konuk ettiği Fransız ekibini 85-75 ile geçmişti. Yeni koç Çakı yönetimindeki ilk maçlarında ise BSL’de konuk olduğu Beşiktaş’ı Muhsin’in son saniye basketiyle 82-83 ile yenmişlerdi. O maçta Shepherd 16 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve galibiyeti getiren Muhsin 15 sayı, 5 ribaund ile öne çıkan isimler olmuşlardı.

Belçika ekibi ise 4 maçından 2 tanesini kazandı ve grubu 2 ya da 3. sırada bitirip play-in oynama konusunda önemli bir avantaja sahip. Hatta bu maçı kaybetseler bile son sıradaki Kalev’e ikili averajda üstünlük kurdukları için 3. sırayı garantilemiş olacaklar. Gruptaki son maçlarında Estonya ekibini kendi sahalarında 99-66 gibi net bir skorla ezip geçmişlerdi. Kendi liglerindeki son maçta ise deplasmanda Aalstar’ı 74-79’luk skorla yenmişlerdi. O maçta Randolph 18 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Booth 17 sayı, 10 ribaund, 6 asist ile öne çıkan isimler olmuşlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …