Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (10. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 10. hafta programını geride bıraktık.

Milli maç arası sonrası oynanan haftaiçi mesaisinde sürprizlere sahne olan, keyifli maçlar izlediğimiz bu haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte oluştururken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ligin yeni takımlarından biri olan Semt77 Yalovaspor tecrübeli koç Yavuz yönetimindeki elindeki sınırlı kadroyu en verimli şekilde kullanıyorlar. Takımın lideri konumundaki Cosey’i bu hafta Peristeri’ye kaptırdılar ve güçlü rakipleri Telekom’un karşısına deplasmanda 4 yabancı ile çıkmak durumunda kaldılar. Ama buna rağmen baştan sona agresif ve istekli oynayan, süngülerini hiç düşürmeyen bir oyun ortaya koydular. Zaten düşüşte olan Telekom karşısında eksiklerini Jones’un organizasyonu ve Williams’ın skorer oyunu ile kapatırken Can başta olmak üzere bench oyuncularından da yüksek enerji ile katkı almayı başardılar. Sezon başında düşme adaylarından biri konumundaydılar ama bu hafta aldıkları bu kritik galibiyetle alt sıralardaki rakiplerinden net olarak bir adım öne geçtiler. Bu sürpriz ve çok değerli galibiyet için Yalovaspor camiasını kutluyor ve kendilerini haftanın takımı seçiyoruz.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Jarmar Gulley (Gaziantep): 41 sayı, 4-6 3sayı, 6 ribaund, 4 asist, 41 verimlilik
  • Dee Bost (Galatasaray NEF): 24 sayı, 5-8 3sayı, 7 ribaund, 12 asist, 36 verimlilik
  • Filip Petrusev (Anadolu Efes): 19 sayı, 8-9 2sayı, 12 ribaund, 27 verimlilik
  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir Koleji): 19 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Achille Polonara (Fenerbahçe Beko): 15 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Geçen sezon büyük umutlarla İsrail Ligi’nden Daçka’ya transfer olarak ülkemizdeki kariyerine başlayan Jarmar Gulley, yaşadığı ağır sakatlıktan sonra toparlanamamış ve kötü bir sezon geçirmişti. Ama bu sezon kendisine güvenen ve onu takıma katan Gaziantep‘in yüzünü kara çıkarmadı şuana kadar. Takımın yakaladığı performansın başmimarı olan Birleşik Amerikalı forvet, bu hafta da Büyükçekmece karşısında tam bir MVP gibi oynadı. 30 yaşındaki Gulley, Büyükçekmece savunmasını adeta tek başına delik deşik etti. 7-11 2sayı ve 4-6 3sayı isabetleriyle 41 sayıya ulaşarak kariyer rekorunu kırarken, istatistiklerine 6 ribaund ve 4 asist de ekleyerek 41 verimlilik puanı yazdırdı hanesine, bu da onu alkışlarla haftanın MVP’si yaptı!

Gulley e 41 kere maşallah | beIN SPORTS Türkiye - beinsports.com.tr/

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Ayberk Olmaz (HDI Sigorta Afyon Belediyespor): 28 sayı, 4 ribaund, 26 verimlilik
  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir Koleji): 19 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 15 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 20 verimlilik
  • Şehmus Hazer (Fenerbahçe Beko): 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 13 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 18 verimlilik
Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …