Güncel Haberler

İDDİA: Petkim, Armand ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi’nin son sırasında yer alan Petkim Spor‘da değişim rüzgarları esmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Planinic ve Conger ile yollarını ayıran, yerlerine Hamilton ve Thomas hamlelerini yapan İzmir ekibi, Sportando’nun haberine göre guard rotasyonuna da Sean Armand hamlesini yapıyor. Bu transfer sonrası 6 yabancısı olacak Petkim’in bir yabancı oyuncusu ile yolunu ayırıp ayırmayacağı henüz netleşmedi.

Sezona Fuenlabrada ile başlayan ve önümüzdeki günlerde serbest kalması beklenen 1.93 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli skorer, Liga Endesa’da 9 maçta ortalama 24.1 dakika süre alırken 11.0 sayı, %42.1 3sayı, 2.4 ribaund, 2.6 asist, 1.3 top çalma istatistikleriyle katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Daha önce ülkemizde İstanbul BBSK, Gaziantep ve Bahçeşehir formalarını da terletmiş olan Armand, hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen ve skorer kimliği ile ön plana çıkan bir oyuncu. Ancak topla oynama konusunda da sıkıntısı yok ve yeri geldiği zaman takımını organize edip liderlik de yapabilen bir isim. Dribbling üstünden hem üretebilen hem de yaratabilen bir oyuncu olması onun en önemli artılarından biri. İkili oyunlarda dribbling üstünden üçlü tehdite sahip. Ayrıca etkili dış şutları ve açık alandaki performansı ile komple bir skorer diyebiliriz onun için. Ligimizi ve ülkemizi de tanıması büyük avantaj olacaktır, adaptasyon sorunu çekmeyeceğini düşünüyorum. Kazandığı tecrübe ile birlikte artık savunmada da iyi işler yapan Armand 1,2,3 numaraları savunabilen bir oyuncu.

Dribbling üstünden yaratım konusunda Wright-Foreman tek yönlü bir isim olduğu için organizasyon yükü tamamen Browne’un omuzlarında kalmıştı Petkim’de ki onun yokluğunda ne kadar zorlandıklarını da gördük. Şimdi Armand hamlesi ile beraber organizasyonu sağlayabilecek bir guarda daha sahip olacaklar. Gerektiğinde sazı eline alıp, özellikle ritmini bulduğunda gönderdiği yüksek yüzdeli şutlarla takımın skor yükünü de çekebilecek bir isim olması ve ligimizde kendisini kanıtlamış bir skorer olması düşme hattından kurtulabilmek için acil galibiyetlere ihtiyacı olan Petkim adına önemli kriterler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …