Güncel Haberler

İDDİA: Eddie, Panathinaikos Forması ile Yeniden Euroleague’e Dönebilir (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden Panathinaikos, forvet rotasyonuna bir takviye yapabilir.

Eurohoops’un haberine göre eski Fenerbahçeli Jarell Eddie ile ilgileniyorlar. Birleşik Amerikalı forvet yazın temsilcimizden ayrıldıktan sonra Avrupa kariyerine başladığı Strasbourg ile anlaşmış ama belindeki sakatlık nedeniyle forma giyememişti. Yakın zamanda sahalara dönmesi ve Fransız ekibi ile yolları ayrılması bekleniyor.

2.01 metre boyunda olan 30 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet, Euroleague sahnesindeki çaylak sezonunda sarı lacivertli forma ile 32 maçta ortalama 16:59 dakika sahada kalırken 5.9 sayı, %44.9 3sayı, 2.1 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Eddie’nin çok iyi bir şutör olduğunu biliyoruz ama geçen sezon başında da belirttiğim gibi Euroleague sahnesi için heleki Fenerbahçe gibi play-off ve Final Four baskısı yüksek olan bir takım için hiç uygun değil. Kendi şutunu yaratmakta zorlanan, onun için özel setler hazırlanıp onu nasıl verimli kullanacağınız konusunda kafa patlatmanız gereken bir isim. Ayrıca savunmada ciddi zaafları var. Koç Kokoskov onu 3 numara denedi savunmada ciddi sıkıntı verdi, 4 numarada dış şutlarıyla fark yaratır ters eşleşme çıkarır dedi ama burada da fizikli uzunlara karşı içerde ikili oyun savunmasında ise adam değişimlerinde sorun yaşadı. Takım olarak onun savunmadaki zaaflarını kapatmaktan yorulunca da sürelerini iyice azalttılar, kenardan gelerek bir kaç şut atıp ritmini bulduysa ondan faydalandılar, ilk bir kaç şut kaçınca da neredeyse o maçta bir daha kullanmadılar bile.

Yoncalar beklentileri karşılayamayan 2 yabancısı Floyd ve Ferrell ile yolları ayırdılar. Ancak bunların Eddie transferi ile ilgisi yok tabiki. Eurleague’deki performansı ile 3-4 numara arasına sıkışmış gibi görünse de 3 numarada daha verimli olacağı bir gerçek. Koç Priftis de onu daha çok Papapetrou’yu yedeklemek, kenardan getirerek yüksek enerjisi ve önemli üçlük tehditi sayesinde x-faktör katkısı alabilmek için kullanacaktır. Evet ellerinde Nedovic ve Macon gibi skorer guardlar var ama forvetlerden yeteri kadar katkı alamadıkları için bu isimler üstündeki baskı artıyor. Ayrıca Papagiannis gibi yardımsız savunmanın zor olduğu bir uzun varken dışarıdan böyle etkili bir şutörün bulunması rakip takımların rotasyon yapmakta ve Yunan uzuna yardım getirmekte de işini ekstra zorlaştıracaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=y39sj2MmLR4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …