Güncel Haberler

The Athletic’den Gurur Verici Alperen Şengün Yorumu

The Athletic sitesinin dünyaca ünlü yazarı John hollinger bu haftaki yazısında NBA‘de Houston Rockets forması giyen genç yıldızımız Alperen Şengün‘e değindi. Hollinger’ın yazısından önce çıkanlar şu şekilde.

  • Her ne kadar Houston’ın yüksek profilli seçimi Jalen Green olsa da Alperen şu ana kadar Rockets’in bu sezon akılda kalan hareketlerinin çoğuna sahip.
  • Alperen 2021 draftının en ayrıştırıcı oyuncularından birisiydi ve hala aynı noktada. Oyunun bir tarafında yetenekleri yaşının çok ötesinde. Pasör olarak inanılmaz vizyonu, muhteşem ayak oyunları ve büyük potansiyel vaadeden şut dokunuşu ile dikkat çekici. 3 kişinin arasından bel arkası pasını gördünüz mü?
  • Oyunun diğer tarfında ise genelde deneyler yapıyor ve gelişim kulübüne bir üye. Pokusevski gibi top kayıpları yapabiliyor ve top kaybı oranı yüzde 21 gibi çok çok yüksek bir seviyede.
  • Savunmada ise gittikçe daha iyi bir hal alıyor. Savunmada derinde karşılamak gibi Türkiye’de pek uygulanmayan bir şemanın parçası olsa da uyum sağlamış durumda ama şutlara el gösterme noktasında zayıf gözüküyor.
  • Pota altı savunması ise bambaşka bir hikaye. Alperen’in burada gösterdiği bazı ilginç şeyler var. Çok hızlı elleri ve oyunnu okuması sayesinde top çalma ve blok rakamları bir hayli etkileyici. Ribaund noktasında ise saygı duyulabilir bir iş yapıyor.
  • Genele bakarsak üretimi gayet yeterli ama esas konu oyuna olan hissiyatı gerçekten çok özel. Çok kalabalık bir rotasyon olmasına rağmen Alperen’in rolü son derece sabit. 18 dakika ile yedek pivot rolünü üstleniyor.
  • Jalen Green kadar patlayıcı gösterileri olmayabilir hatta hiçbir zaman iyi bir savunmacı da olmayabilir ama şimdiden Alperen’in fanı oldum bile. Alperen’in ligde bir yeri olacağı şimdiden belli oldu ve umarım kondisyonunu geliştirerek sahada daha çok kalabilir ve kendi şekliyle bu draft sınıfının en yüksek tavanına sahip oyunculardan biri olduğunu herkese kanıtlar.

Kaynak: The Athletic & Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …