Güncel Haberler

Koç Ene, Belarus Mağlubiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri ilk maçında Türkiye konuk olduğu Belarus’a 84-70 gibi bir skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Karşılaşmanın ardından milli takımımızın koçu Orhun Ene açıklamalarda bulundu:

Organizasyonda sıkıntı yaşadık maçın başından sonuna kadar. Neticede eğer biz kendi oyunumuzu oynasaydık böyle bir fark olmayacaktı. Ritmi yakaladığımız anlarda da maalesef dış atışları sokamadık. Daha sonra da panik yaptık acele ettik. Bizim için kolay bir süreç değil. Bunlar bizim için mazeret olmasa da ritim bulmak ve ritimli oynamak önemli. Bunu yapmadığınız zaman her rakibe karşı zor anlar yaşıyorsunuz. Bu yüzden bir şeyler yapmayı istesek de bunları sahada hiçbir zaman olumlu ve pozitif şeylere çeviremedik. Kaybettik, üzgünüz. Böyle kaybetmek istemezdik. Bu süreç devam edecek. Maçın sonunu akıllı oynamamız lazımdı. Maçın daha yakın olması lazımdı. Kendi sahamızda oynayacağımız Büyük Britanya maçında diğer oyuncularımızın da katılmasıyla beraber kazanmaya bakacağız. Kolay değil. Avrupa Şampiyonası elemelerine de kötü başlamıştık. Uzun aralar verdikten sonra ritmi yakalamak zor oluyor. Bunlar bizim için mazeret değil ama düzeltmemiz gereken şeyler. Ritme girmemiz gereken iki gün var. İngiltere maçında inşallah beklediğimiz galibiyeti alacağız.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …