Güncel Haberler

Koç Djordjevic ve Melih, Efes Maçı Öncesi Değerlendirmelerde Bulundu

Turkish Airlines Euroleague 12. hafta programında oynanacak Türk derbisinde Fenerbahçe Beko, ezeli rakibi Anadolu Efes’i Ülker Spor Salonu’nda konuk edecek.

Karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Beko‘nun Sırp koçu açıklamalarda bulundu:

Bu maça yaklaşırken kadro anlamında belirli sorunlar yaşıyoruz. Danilo Barthel ve Dyshawn Pierre’nin uzun süredir sakatlık sorunları var. Aynı zamanda eleme maçları nedeniyle Milli Takım’da olan oyuncularımız bulunuyor. Bunların üstesinden gelebilmek için bu maça savaşçı ruhumuz ve ekstra enerjimizle çıkmalıyız. Elbette bu noktada taraftarlarımızın desteği de bize çok yardımcı olacak. Anadolu Efes tam kadroya kavuştu ve son maçlarda çok iyi bir form durumu yakaladılar; onların ne kadar kaliteli bir ekip olduğunu vurgulamaya gerek yok. Ama Beşiktaş’a karşı elde ettiğimiz önemli derbi galibiyetinin ardından biz de aynı enerjiyi parkeye yansıtabilir ve kazanmak için gerekli hamleleri yapabiliriz. Rakibimizin yaratıcı ve topa yön verebilen oyuncularını durdurarak geçiş hücumlarını engellemeli, aynı zamanda hücum ribaundlarını sınırlamalıyız. Ancak sadece bunlar değil, maçın kazananını küçük detaylar da belirleyecektir.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Kaptan Melih Mahmutoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

EuroLeague’de geride kalan çift maç haftasında istediğimiz sonuçları alamadık. Hafta sonunda ligimizde kazandığımız önemli bir derbi var ve artık EuroLeague’de de maçlar kazanarak istediğimiz yerlere gelmemiz gerektiğini biliyoruz. Anadolu Efes iyi bir takım. Her pozisyonda çok yetenekli isimleri var. Onlar da sezona iyi giriş yapamadı ancak geçtiğimiz hafta ikide iki yaparak buraya geliyorlar. Özellikle Beaubois ve Micic çok formda, Simon’un da dahil olmasıyla formunu arttıran bir rakip karşımızda olacak. Zor bir maç olacak ancak taraftarımızın önünde oynayacak olmak bizim için önemli bir avantaj. Biz kendi oyunumuza odaklanacak ve 40 dakika boyunca mücadele edeceğiz. Bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak bizi üst sıralara taşıyacak seriyi başlatmak istiyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …