Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes – Olympiakos

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Olympiakos‘u konuk edecek.

Her zamanki gibi temsilcimizin maçı öncesi sizlerle takımların durumları, kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları ana başlıklarını içeren bir analiz hazırladım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Deplasmanda Alba karşısında geçen hafta alınan taze galibiyetin ardından son şampiyon konumundaki temsilcimiz Anadolu Efes, konuğu Olympiakos’u da yenerek bir momentum yakalamak istiyor. 9 maçtan 3 galibiyet toplayabilen lacivert beyazlılar 9. haftada Alba’yı tam 27 sayı farkla geçip adeta bir patlama yaşarken takımın lider 19 sayı, 9 asist üreten geçen sezonun MVP’si Micic’den başkası değildi. Bu arada Efes’in rakibi Olympiakos’u son 5 karşılaşmalarında da yendiğinin altını çizelim. Bu sezon toplamda 9 maçının 6 tanesini kazanmayı başarmış olan Yunan ekibi, geçen hafta Zenit’e kaybedene kadar 3 galibiyetlik güzel bir seri yakalamıştı. O maçta Walkup 17 sayı ile kendi adına en iyi performansı sergilemiş ama galibiyet için yeterli olamamıştı. Bu arada Yunan ekibinin son 4 deplasman maçını kaybettiğini de unutmayalım.

Kritik Eşleşme:

Euroleague sahnesinde son yıllarda öne çıkmış, bir çok maça damga vurmuş olan iki yıldız guardın kapışmasını izleyeceğiz bir kez daha. Geçen sezonun MVP’si Vasilije Micic bu sezon da şuana kadar yakaladığı 16.9 sayı, 4.1 asist, 1.4 top çalma ortalamalarıyla Efes’in hücumdaki lideri konumunda. Karşısında yer alacak Olympiakos forması giyen, 3 kez Euroleague kupasını kaldırmış olan Kostas Sloukas ise bu sezon 10.8 sayı, 3.7 aist, 1.2 top çalma istatistikleriyle katkı veriyor bu sezon. Bu iki lider oyuncu birbirlerini sadece Euroleague’deki kapışmalarından değil, Sloukas’ın Fenerbahçe forması giydiği dönemlerden yani BSL’deki karşılaşmalarından da çok iyi tanıyorlar. Topun ellerinde olmasını seven bu iki yıldız oyun kurucunun kapışmasında galip gelen taraf takımını da büyük olasılıkla zafere taşıyacaktır.

Head-to-head: Vasilije Micic vs. Kostas Sloukas - News - Welcome to  EUROLEAGUE BASKETBALL

Galibiyetin Anahtarları:

Efes hücumda ne zaman akıcılıığı yakalıyor o zaman şampiyon olduğunu da hatırlıyor ve hatırlatıyor. Ortalama 85 sayı üreten ve %40.8 ile üçlük isabeti bulan temsilcimiz, iki alanda da ligin en iyi 2. takımı konumunda. Daha da önemlisi maç başına ürettikleri 19.7 asist ile bu alanda ligin en iyi takımı konumundalar. Ancak bu rakamlar 76.2 sayı, %33.1 3sayı ve 14.0 asist ortalamalarına düşüyor kaybettikleri maçlarda… Koç Ataman’ın öğrencileri şampiyon kimlikleri ile maça çıkabilirlerse onları yenmek gerçekten çok zor!

Olympiakos’ın iç saha ve deplasman performansı adeta gündüz ve gece gibi… Everindeki maçlarda sadece 66.5 sayı ve %40.9 saha içi isabete izin verireken, deplasmanlarda ise rakipler %49.3 isabet oranıyla maç başına 83.7 sayı gönderiyor potalarına. İlginç şekilde Yunan ekibinin hücum performansı deplasmanlarda daha iyi olsa da bu maçta kazanabilmek için savunmadaki dirençlerini arttımaları şart.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …