Güncel Haberler

Kunter: “Harcamalar İnanılmaz Seviyelerde.”

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu yarın Ankara’da yapılıyor. Seçim öncesi başkan adayları Hidayet Türkoğlu, Harun Erdenay ve Erman Kunter, plan ve projelerini, rakip adaylarla ilgili eleştirilerini anlattı. Söz şimdi onlarda: Türk basketbolunun üç efsane ismi, yaklaşan seçim öncesi Fanatik’in sorularını yanıtladı…

Hidayet Türkoğlu röportajı için TIKLAYINIZ.

Harun Erdenay röportajı için TIKLAYINIZ.

Son röportajda ise adaylar arasında yaş olarak en tecrübeli ama bu görevi daha önce yapmamış tek isim olan Erman Kunter var:

Delegeler neden Erman Kunter’e oy vermeli?

İki aday önceden denendi. Pek bir noktaya varılmadığını gördük. Sebeplerden birisi bizim hiç denenmemiş olmamız. İkincisi biz bu sorunlara en iyi çözüm bulabilecek ekip olduğumuzu düşünüyoruz. Kadromuz çok kuvvetli. Projelerimiz var ve altı dolu. Biz hazırız.

Bu projeleriniz içinde, en iddialı olduğunuz hangisi. Şu proje Türk basketbolunda fark yaratır dediğiniz var mı?

İki adayda da şu söylemi hiç görmedik; Liyakat, şeffaflık, verimlilik ve katılımcılık. Mesela yayın hakkı kaç paradır, sponsorlardan kaç para geliyor hiç bilinmiyor. Liyakat diye bir şey var. Bakıyoruz onun arkadaşı, bunun akrabası gelmiş. Bizde hak eden kişi hak ettiği yere gelecek. Liyakat ve şeffaflık olursa verimlilik de artar. İnsanlar size güvenmeye ve daha çok çalışmaya başlar. En önemli problem ise katılımcılık. Bu Türkiye’de çok eksik. Katılımcılık arttığı zaman otomatikman tabana yayılıyor ve alttan yukarı yansıması oluyor. Bu 4 kavrama çok güveniyoruz.

Mevcut yönetimde gördüğünüz en önemli eksikler nelerdir?

Bir kere ulaşılabilirlik eksikliği had safhada. Bırakın Anadolu’yu, İstanbul ve Ankara’da bile iletişim konusunda büyük sıkıntılar var. Kimse karşısında muhattap bulamıyor. Bizde her ligin ayrı koordinatörü olacak. Kulüpler kendi seçecek ve bu direktörler birinci muhattabları olacak. İkinci aşama Hidayet’e direkt olarak kimse ulaşamıyor. Delegelerden gelen en büyük sorun bu. Ben 26 yıldır aynı numarayı kullanıyorum. Her zaman açık. 2. numaram yok. En önemlisi savurganlık var. İnsanlar 2 bin lira bulup deplasmana gidemezken, başkan danışmanlarının aylık 20-25 bin dolar maaş aldığını duyuyoruz. Yurt içi dahil her yere özel uçaklarla gidiliyor. Hatta seçim gezilerine bile özel uçaklar kullanıldı. Bu ekonomik koşullarda basketbol federasyonunun müsrif hareket etme şansı yok, olmamalı…

Yıllar sonra ilk kez 3 adayla seçime gidiliyor. Nasıl bir seçim ortamı gördünüz?

Biz bütün delegelerin projeleri göz önüne alıp, hangi adayın Türk basketboluna daha iyi geleceğini düşünerek, hür iradeleri ile oy kullanmaları taraftarıyız. Korkacak, çekinecek bir şey olacağını zannetmiyorum. Bizim imkanlarımız diğer iki adaya göre kısıtlıydı tabii ama herkese ulaştığımızı ve kazanacağımızı düşünüyorum.

Türk basketbolunun vitrini her zaman Milli Takımdır. Milli Takımlar için kısa vadeli planlarınız nelerdir?

Öncelikle 2024’te Olimpiyat var. Ve 5 Kasım günü olimpiyatlara kalan süreyi yazmamız lazım. Geri sayım gibi. Vaktimiz çok kısıtlı. Bir gün bile olsa milli takımı toplayıp beraber olmamız gerekiyor. İmkan ve zaman yaratmamız lazım. Kolay değil. Zor ama planlama işi. Bu programlamayı yapabiliriz. Oyuncu havuzunu genişletmek, Euroleague dışında kalan oyuncuları mesela B Milli Takımı gibi fırsat bulduğunca toplamamız gerekecek. Hep birlikte Milli Takımı tekrar ayağa kaldıracağız.

Kaynak: Fanatik

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …