Güncel Haberler

Türkoğlu: “Tüm Maçlar Şifresiz Olacak.”

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu yarın Ankara’da yapılıyor. Seçim öncesi başkan adayları Hidayet Türkoğlu, Harun Erdenay ve Erman Kunter, plan ve projelerini, rakip adaylarla ilgili eleştirilerini anlattı. Söz şimdi onlarda: Türk basketbolunun üç efsane ismi, yaklaşan seçim öncesi Fanatik’in sorularını yanıtladı…

İlk söz halihazırda TBF Başkanlık görevini yürütmekte olan Hidayet Türkoğlu‘nun:

Seçimde üç aday var. Genel kurulda delegeler neden Hidayet Türkoğlu’na oy vermeli?

Her şeyden önce dürüst, şeffaf ve katılımcı bir yönetim sistemimiz var. 5 yıl önce bu önemli görevi devralırken ve sonrasında sık sık dile getirdiğim gibi biz bu yola çıkarken Türk basketbolu için hazırladığımız yol haritası iki dönemi kapsıyordu. Geçen sürede yönetim kurulumuz, takımlarımız ve sponsorlarımızla birlikte Kovid-19 pandemisinin olumsuz etkilerine rağmen basketbolumuza değer katan birçok projeye imza attık, bazı projelerimiz hâlâ sürüyor. Basketbol Gelişim Merkezi, Basketbol Gençler Ligi, TBF Akademi, yayınladığımız kitaplar, liglerimizde imzaladığımız isim sponsorlukları, son 5 yılda federasyonumuzun gelirlerinde ve kulüplerimize yapılan ödemelerdeki artış basketbol vizyonumuzu ortaya koyan uygulamalarımızdan sadece birkaçı. Daha yapacağımız çok değerli katkılar var ve bu vizyonla Türk basketbolu için çalışmaya devam etmek istiyoruz.

Siz de tüm adaylar gibi birçok proje açıkladınız. Bu projelerden size en çok heyecan veren, fark yaratacak, basketbola en çok faydası olacak projeniz hangisidir?

Son 5 yılda hayata geçirdiğimiz icraatların gelecek dönemde yapacaklarımızın da yansıması olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz 5 yıllık dönem Türk basketbolunun ekonomik olarak da önemli bir aşama kaydettiği dönem oldu. Abdi İpekçi Spor Salonu yerine yapılacak Basketbol Gelişim Merkezi ve yeni salonumuz tamamen bir gereklilikti. Basketbol Gelişim Merkezi’ni, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İBB ve Hazine olmak üzere toplam 7 parselden oluşan bir arazi üzerinde, yine bakanlığımızın izni ile projelendirdik. Biz basketbola hizmet ederken, projeyi yapamadılar, başkaları el koydu gibi saldırı amaçlı söylemlere kulağımız tıkalı. İşimizi düzenli ve disiplinli yapıyoruz. Basketbolun yararına olabilecek adımları atarken korkak davranmadık. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz. Diğer yandan yönetim anlayışımızın en belirgin özelliği olan vizyon farkımızı da sürdüreceğiz. Yeni dönemde beni en çok heyecanlandıran iki projemiz var. Bir tanesi, proje ve hazırlık sürecini tamamlayarak artık inşaat aşamasına geçtiğimiz Basketbol Gelişim Merkezi. Hepimizin bildiği gibi basketbolun yayılması için daha çok izlenmesi ve herkesin basketbol yayınına ulaşabilmesi gerekiyor. Kulüplerimizi hiçbir gelir kaybına uğratmadan yeni dönemde hedefimiz tüm maçların ulusal kanallarda şifresiz olarak yayınlanması hedefimiz var. Seçim öncesinde tüm delegelerimizi ziyaret etmeye çalıştık. Onlardan görüş ve tavsiyelerini aldık ve detaylı projelerimizi kendilerine sunduk. Kulüplerimiz bizim dönemimizi geçmiş dönemlerle karşılaştırıyor ve farkımızı onlar dile getiriyor.

Basketbolda birçok unsur var ama vitrinde olan, herkesin ortak ilgi odağı her zaman Milli Takımlar olmuştur. Basketbolun lokomotifi Milli Takım olmuştur hep. Önümüzde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ve bir Olimpiyat var. Bu üç yılda Milli Takım’la ilgili ne gibi planlarınız var?

Milli takımlarımızda iyi bir jenerasyon oluşturmak için hem kulüplerimizle ortak çalışıyoruz hem de kendi içimizde organize ettiğimiz sistemli bir idari yapılanmamız var. Deneyimlerimizi gelecek döneme yansıtarak hepimizin istediği ve beklediği zaferleri kazanacağımıza inanıyoruz. Bizim dönemimizde Türk basketbolunda bir jenerasyon değişikliği yaşandı. Bu süreçte bizler gençlerimize güvendik, onlara destek olup daha fazla süreler almasını sağladık. Milli takımlarımızda iyi bir jenerasyon oluşturmak için hem kulüplerimizle ortak çalışıyoruz hem de kendi içimizde organize ettiğimiz sistemli bir idari yapılanmamız var.

Kaynak: Fanatik

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …