Güncel Haberler

Koç Kandemir, Çift Uzatmada Gelen Rytas Galibiyetini Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi 3. hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş Icrypex konuk ettiği Rytas’ı çift uzatma sonunda 82-79’luk skorla yenebilmişti.

Karşılaşmanın ardından siyah beyazlıların tecrübeli koçu Ahmet Kandemir açıklamalarda bulundu:

Tüm taraftarlara teşekkür ederek başlamak istiyorum. İspanya ve Almanya’da çok ciddi bir taraftar topluluğu önünde oynadık. Aynısını kendi salonumuzda görmek istiyoruz. Maça gelince… Çok iyi savunma yaparak başladık. Bugün 2 gerçek oyuncumuz da sakattı. O yüzden oyun kurucusuz oynadık. Bu da yorulduğumuz zaman oyunu organize etmemiz de ve top kayıplarında etkili oldu. Daha rahat kazanabilirdik ama oyunun son 10 dakikasında çok basit hatalar yaptık. Yapmış olduğumuz müdafaanın sonunda daha rahat kazanmamız gerekiyordu. Karşı takımın disiplinli bir ekip olduğunu biliyorduk. Oyunu bırakmayacaklarını da biliyorduk. Gruptaki 3 maçın 2’sini kazandık. Geri kalan 3 maçın 2’sini de evimizde oynayacağız.

İlk başta çok zor bir gruba düştüğümüzü düşünüyorduk ama geldiğimiz noktada gruptan çıkma şansımız yükseldi. Oyuncularım bunu çok istiyorlar. Geride kalan 2 maçta içerde kaybetmeyerek gruptan iyi bir yerde çıkacağımızı düşünüyorduk.

Eurohoops

Ahmet Kandemir, Rondae Hollis Jefferson’ın az süre almasıyla ilgili ise:

Savunmada ondan çok verim alıyoruz. Fakat son maçta hücumda çok erken atışlarla takımın düzenini biraz bozdu. Şu anda yeni bir takım oluşturma çabasındayız. Bizim bir parçamız olacak, bize uyacak, kendi görevlerini parçanın içinde yapacak. Yoksa ondan memnunuz. İlk kez Avrupa’ya gelen oyuncular, Avrupa basketbolunun sertliğinde sıkıntı yaşıyorlar. Hollis Jefferson, NBA’de fadeaway dediğimiz atışları çok kullanıyor ama burada daha avantajlı pozisyonları da kullanmasını istiyoruz. O kadar kariyerli olduğunuzda uzatmaya kadar oyuna girmediğiniz zaman oyun konsantrasyonunuzu kaybediyorsunuz. Bugün çok düşük konsantrasyonla oynamasına rağmen savunmadaki çabasıyla takıma katkı verdiğini düşünüyorum.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …