Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Guard Rotasyonuna Tanıdık Bir İsmi Ekliyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas guard rotasyonuna tanıdık bir ismi ekliyor.

Basketnews’un haberine göre Litvanya temsilcisi geçen sezon ülkesinde New Zealand Breakers forması giyen ve şuanda takımı olmayan Tai Webster ile anlaşmak üzere.

1.93 metre boyunda olan 26 yaşındaki Webster geçen sezon 29 maçta ortalama 31.8 dakika sahada kalırken 17.2 sayı, %38.2 3sayı, 4.8 ribaund, 5.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Webster, guard pozisyonu için sahip olduğu kaliteli fiziğe ve özel yeteneklere rağmen Avrupa sahnesinde, özellikle Galatasaray döneminde bir türlü beklentileri karşılayamamıştı. Skor üretimi konusunda standartların altında kalan, genelde 1 ve 2 numara arasında sıkışmış olan Webster, bir çok maçta Galatasaray’a faydadan çok zarar vermiş, oyun kurucusuz oynamalarına, bu nedenle de o dönemde takımın birinci skor opsiyonu olan Harrison’ın skor üretiminden çok takımın organizasyona efor harcamasına, çabuk yıpranmasına neden oldu. Özetle takımın dengelerini bozan isimlerden biriydi o dönem. Sonrasında kendi ülkesinde, Avrupa basketboluna göre çok daha zayıf savunmaların olduğu ve takımların her fırsatta tempoyu yükseltip hücuma dayalı bir basketbol oynadıkları NBL’de kendisine gelmişti diyebiliriz. Ancak yaz döneminde ise aşı olmadığı için takımı tarafından kontratı fesh edilmişti.

Zalgiris hali hazırda Mudiay, Strelnieks, Lekavicius, Kalnietis’den oluşan guard rotasyonunun Euroleague sahnesinde yetersiz kalacağını sezon öncesi analizlerimizde dile getirmiştik hatırlarsınız. Özellikle Mudiay’in beklentilerin çok ama çok altında kalmasıyla beraber işler iyice zora girmeiş, skor üretimi konusunda Euroleague’in en kötü takımı konumuna gelmişlerdi. Webster onlara bu alanda müthiş katkılar verebilecek bir isim değil. Galatasaray’da sıkıntı yaşadığını görmüştük bu alanda. Elbette deliciliği, 1 numara için fiziksel artıları sayesinde takıma hareket getirecektir hatta savunmada topa baskı konsunuda da iş yapacaktır. Ama ben yine de bu kadar kötü bir sezon başlangıcının ardından daha etkili daha direkt skor katkısı yapabilecek bir isim beklerdim. Webster Euroleague seviyesinde ancak alternatif guard olabilecek seviyede…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …