Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Galatasaray’ın Yıldızını Tranfer Ediyor! (Analiz)

Ülkemizi Turkish Airlines Euroleague‘de temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko, guard rotasyonuna ezeli rakibinden bir yıldızı transfer ediyor.

Sarı lacivertli kulübe yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre; sezona Galatasaray NEF ile başlayan skorer guard Melo Trimble’ın yeni adresi Fenerbahçe Beko oluyor!

Yıldız guardın kontratında Ocak ayına kadar geçerli olan ve Euroleague takımlarına transferini kapsayan 300 bin Euro’luk bir çıkış maddesi bulunuyor. Sarı lacivertliler de bu maddeden yararlanarak Galatasaray ile masaya oturmadan transferi tamamlamak istiyorlar.

26 yaşında olan 1.90 metre boyundaki skorer oyun kurucu bu sezon şimdiye kadar BSL’de 6 maçta ortalama 33.2 dakika süre alırken 20.7 sayı, %43.2 3sayı, 4.0 ribaund, 6.0 asist ve BCL’de ise 3 maçta ortalama 30.0 dakika sahada kalırken 17.7 sayı, %45.8 3sayı, 4.0 ribaund, 3.0 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Trimble, iki guard pozisyonunda da görev alabiliyor olsa da asıl önemli özelliği skoru koklayan, hücumda çok fazla silahı olan bir oyuncu olması. Ritmini bulduğu zaman durdurulamaz performanslar sergileyen bir skorer. Öncelikle nefis bir delici, direkt potaya atak eden, sürati, patlayıcılığı ve atletitzmi ile rakip savunmalara çok sayıda faul aldıran bir guard ki çizgiye gittiğinde de çok yüzdeli atan bir isim. Diğer taraftan liderlik özellikleri de ön planda, takımın skor yükünü çekebiliyor ve kritik yerlerde el yakan topları çekinmeden sorumluluk alarak kullanıp, yüksek yüzdeyle skora çeviriyor. Top tekniği üst seviyede, yön değiştirmeleri ve ivmelenmeleri harika kullanıyor. Nerdeyse her pozisyonda dribbling üstü şut tehditine sahip. Özellikle floaterları ve gözyaşı damlalarını çok verimli kullanıyor. Tabi en önemli silahlarından biri de dribbling üstü üçlükleri. Saha görüşü ve pas yetenekleri de mevcut, ortalamanın üstünde kalitede. Açık alanda çok etkili olduğunu, koşmayı ve takımı koşturmayı sevdiğini söylemeye gerek bile yok zaten. Savunma tarafına baktığımızda ise topa baskı ve pas aralarına girme konularında iyi bir isim olduğunu söyleyebiliriz ki çok iyi bir top hırsızı, çabuk elleri ile rakipleri hataya sürüklüyor ve çaldığı toplarla takımını hızlı hücuma çıkartıyor. Ayrıca savunma ribaundlarına da yardım eden, havuza düşen topları toplayan bir guard.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Özel bir skorer ama tercihler ve karar anlarında hatalar yapabilen bir isim, özellikle trafiğin içine dalarak potaya gitme ya da koridor varken şutu tercih etme gibi yanlış tercihlerle kendi verimini düşürebiliyor. Bu nedenle de hataya ve top kayıplarına meyilli bir guard, genelde asist-top kaybı oranının da bu nedenle negatif olduğunu görüyoruz. Sürdürülebilirlik ve istikrar onun en önemli eksilerinden biri. Aynı maç içerisinde bile çok inişleri çıkışları olabiliyor, ritmle yaşayan bir skorer. İşin savunma tarafında ortalama bir performansa sahip, oyunun bu tarafına her zaman iyi konsatre olabildiğini söylemek güç. Genelde rakibi okumak yerine içgüdüleri ile savunma yapan, top çalmak için pozisyonları takip ederek savunma rotasyonunu bozarak rakiplere kolay basket fırsatları tanıyan bir isim. Ayrıca atletik ve delici guardlar karşısında zaman zaman 1-1 savunmada da sorunlar yaşıyor, hücumdaki çabukluğunu savunmada yatay hareketliliğe aynı oranda dönüştürebilmiş değil.

Trimble, Fenerbahçe’nin hücumda yaşadığı kısır döngüleri açabilecek, bireysel becerileri ile takıma önemli seviyede skor katkısı sağlayabilecek bir isim. Hem açık sahadaki etkinliği hem de yarı sahada dribbling üstünden kendi şutunu yaratabilmesi artı takım arkadaşlarına da servisler yapabilmesi sayesinde De Colo’nun eline bakan Fenerbahçe hücumların yeni bir boyut getirecektir. Tabiki Euroleague’deki sert savunmalar karşısında ilk etapta biraz bocalayabilir ama atletizmi ve çabukluğu ile bunu da atlatacağını, skorer özelliklerini bu özel savunmalara karşı da geliştireceğini düşünüyorum. Elbette 300 bin Euro bonservis bedeli ödeneceği için ondan beklenti çok olacak. Ancak zaten sezonun bu kısmında böyle skorer bir oyuncuyu bonservis ödemeden almanız mucize olurdu…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …