Güncel Haberler

RESİM: Zalgiris’den Dragic Hamlesi Geldi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de 7 hafta sonrası henüz galibiyetle tanışamamış olan Zalgiris Kaunas, kadrosunu tecrübeli bir kanat oyuncusu ile güçlendirdiğini duyurdu.

Geçen sezonu Bitci Baskonia’da geçiren, bu sezon ise şuana kadar herhangi bir takımın formasını giymemiş olan Zoran Dragic ile sezon sonunakadar geçerli bir kontrat imzaladıklarını duyurdular.

32 yaşında olan 1.96 metre boyundaki Sloven kanat oyuncusu geçen sezon Euroleague sahnesinde 33 maçta görev almış, ortalama 17.9 dakika sahada kalırken 8.5 sayı, %28.4 3sayı, 1.6 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Gerek hücumdaki organizasyonlara verdiği destek, gerekse savunmadaki pozisyon bilgisi ve zekası ile yaptığı doğru hamlelerle koç Ivanovic’in genelde benchten getirerek x-faktör katkısı aldığı isim oldu. Özetle istatistik kağıdındaki rakamlardan fazlasını veren bir oyuncu.

Zalgiris’in hem hücumda hem de savunmada enerji eksikliği yaşadığı bir gerçek. Mudiay ve Strelnieks’den istikrarlı katkı alamadıkları gibi Ulanovas da beklentilerin çok uzağında. Hal böyle olunca 2-3 numaraya bir katkı yapmaları zaten gerekiyordu ve hem bütçelerine hem de aradıkları kriterlere uygun olan, tecrübesi ile kulübün kültürüne uygun bir ismi kadrolarına katmış oldular. Dragic hücumda takımı açık alanda koşucu-bitirici olarak destekleyebilecek, yarı sahada da delici özelliği ile oyunu haraketlendirebilecek bir isim. İşin savunma tarafında da agresif ve sert oyunu ile 1, 2, 3 numaralarla eşleşebiliyor olması önemli bir artı.

Kötü gidişata dur diyebilmeleri için elbette Dragic kurtarıcı olabilecek nitelikte bir oyuncu değil. Ama şuanda markette bulabilecekleri en tecrübeli en faydalı takım oyuncularından birini kadrolarına kattıklarını da belirtmek gerekli. Solak kanat oyuncusunun takıma faydalı olacağını ama Zalgiris’in toparlanmak adına 2-3 transfer daha yapması gerektiğini söylemem gerekli.

https://www.youtube.com/watch?v=b_lAfXHfB-c

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …