Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray, Uzun Rotasyonuna Takviye Yapmak İstiyor (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray NEF, uzun rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

İtalya kaynaklı çeşitli haberlere göre sarı kırmızılıların gündeminde 2 isim var. İkisi de daha önce ülkemizde forma giymiş, tanıdık isimler.

Listelerinde yer alan ilk isim ülkemizde Banvit ve Karşıyaka formalarını da terletmiş olan tecrübeli uzun Jordan Morgan. 2.04 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübgeli uzun son olarak geçen sezon Unics Kazan forması giymiş, EuroCup’da 21 maçta ortalama 22.2 dakika sahada kalırken 10.7 sayı, 6.9 ribaund, 1.1 asist istatistikleriyle katkı vermişti. Sloven pasaportu da bulunan tecrübeli uzun ülkemizi çok iyi tanıyan, kaliteli karakteri ve üst düzey profesyonelliği ile bilinen çok iyi bir takım oyuncusu. Orta mesafe tehditi ve ribaundlardaki savaşçı kimliği ile öne çıkması, mobil bir uzun olmasıyla beraber hem 4 hem de 5 numarada görev almasına olanak tanıyor.

Galatasaray’ın diğer ilgilendiği isim ise daha önce ülkemizde yine Banvit forması ile izlediğimiz Emanuel Terry. 2.06 metre boyunda olan 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun ise geçen sezona Kızıl Yıldız’da başamış, burada Euroleague sahnesinde 9 maçta ortalama 18.4 dakika görev alıp 5.6 sayı, 4.4 ribaund, 1.1 blok istatistikleriyle katkı vermiş, ardından G-League ekiplerinden Agua Caliante’ye transfer olmuş orada da 15 maçta ortalama 28.5 dakika süre alırken 10.8 sayı, 10.5 ribaund, 1.3 asist istatistikleriyle katkı vermişti. Atletik özellikleri ile öne çıkan bir uzun olan Terry, ribaundlarda önemli katkılar verip, çember koruma konusunda da güvenilir bir isim olsa da Avrupa’daki yoğun ikili savunma anlayışına halen alışamadığı ve hücumda gerek alçak postta gerekse orta mesafeden güvenilir silahları olmadığı için istediği kontratı bulamamış bir isim.

Gelen haberlere göre Galatasaray Kravish ile Ege’nin 5 numaradaki performansından memnun değil ve özellikle BCL’de zirve görmek isteyen kulüp buraya takviye yapmak istiyor. Bu bağlamda 2 ismin birden transfer edileceği de söyleniyor. Mevcut durumda 2 ismin birden transferi takıma net olarak sınıf atlatır. Ama diğer taraftan biri tercih edilecekse mevcut kadroyu 5 numarada atletizmi ve ribaund katkısı ile alternatif olarak daha iyi tamamlayacağını düşündüğüm isim Terry olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …