Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes, Zayıf Zalgiris Karşısında Moral Buldu

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği zayıf rakibi Zalgiris Kaunas‘ı 94-60 gibi farklı bir skorla geçerek kötü giden sezonda moral buldu.

Bu sonuçla Anadolu Efes derecesini 2-5 yaparken, Zalgiris ile yine galibiyetle tanışamadı ve yola 0-7 ile devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Tibor Pleiss 17 sayı, 6-9 2sayı, 7 ribaund ile en skorer isim olurken, Filip Petrusev 14 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Krunoslav Simon 11 sayı, 5 ribaund, 4 asist, Vsailije Micic 11 sayı, 3 ribaund, 4 asist ve Elijah Bryant 10 sayı, 7 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Litvanya temsilcisinde ise Arturas Milaknis 14 sayı, 4-8 3sayı, 2 ribaund ve Lukas Lekavicus 14 sayı, 3-6 3sayı, 4 asist ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Ligin en zayıf takımı Zalgiris, maça beklenenden moralli ve hızlı başlamış olsa da temsilcimiz taraftar coşkusunu arkasına alarak savunmayı sertleştirip üstünlüğü hemen ele geçirdi. Petrusev maça çok iyi başladı. Pota altında hem skor üretimi hem de ribaundlar konusunda etkili olan genç uzun, kısa devrimeler sonrası dağıttığı paslarla da fark yarattı. Ayrıca sakatlığın izlerini iyice üstünden atmış görünen Simon da hücumda pas trafiğinin kurulması konusunda çok iyi işlere imza attı. Onun liderliğinde farkı açan Efes ilk çeyreği de 24-17 önde tamamladı. 2. çeyrekle beraber bu kez kenardan gelen Singleton ve Pleiss etkili performanslarıyla hücumda etkili oldular. Yüksek konsantrasyonla oynamaya devam eden, savunmadaki sertliği de hiç düşürmeyen Efes bu sayede farkın daha da fazla açılmasını sağladı. İlk devreyi de 44-29 önde tamamladı temsilcimiz.

İkinci yarıya da dış şutları yüksek yüzdeyle skora çevirerek başlayan Efes, galibiyete ne kadar aç olduğunu göstermeye devam etti. Hiç geri adım atmayan, farkın yüksek olmasına rağmen vitesi hiç düşürmeyen temsilcimiz, farkın 19 sayıya kadar çıkmasını sağladı. Micic ve Petrusev’in de artk havlu atan Zalgiris savunmasına karşı üretime destek vermesiyle beraber lacivert beyazlılar son çeyreğe 69-46 gibi ciddi bir farklar önde girdiler. Son çeyrekte Zalgiris Lekavicius’dan üst üste gelen üçlüklerle biraz olsun ayakta kalmaya çalışsa da başarılı olamadı. Temsilcimizin kararlı ve agresif oyunu karşısında fazla direnemediler. Anadolu Efes uzun bir aradan sonra bu kadar keyif veren, hücumda kendine gelmiş ve savunmada agresif bir görüntü verdi, karşılaşmayı da 94-60 gibi dikkat çekici bir skorla kaznamayı başardı.

Micic ve Simon’un sakatlıktan sağlıklı dönmeleri, iyi görüntü vermeleri de en az galibiyet kadar önemliydi. Ayrıca takımdan ayrılması gündemde olan, son maçlarda düşük performans sergileyen Petrusev’in de Dunston’ın yokluğunda bulduğu süreleri bu kez üst seviyede değerlendirmesi, takıma oyunun iki alanında da getirdiği enerji çok değerliydi. Bryant hamlesiyke beraber artık kısa rotasyonunda eli daha kuvvetli oln Efes’de tek can sıkıcı nokta Larkin’in halen ritmini bulamamış olması. Onun da partiye katılmasıyla beraber ritmini bulmuş bir Efes’in tekrar zirve yarışına dahil olabileceğini düşünebiliriz. Ama adım adım ilerlemeleri, istikrarı yakalamaları, önce maç ve maç düşünmeleri gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …