Güncel Haberler

7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da 2. hafta programı geride kaldı.

İki temsilcimizden, Frutti Extra Spor’un yüzümüzü güldürdüğü, Türk Telekom’un ise bizi üzdüğü haftanın panoramasını her zamanki gibi gelin birlikte hazırlayalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona BSL’de inişli çıkışlı bir performans ile başlayan Frutti Extra Bursaspor, EuroCup’daki ilk maçında da güçlü Virtus Bologna’ya farklı yenilmişti. Ama bu hafta bambaşka bir performans sergileyerek Venezia gibi zorlu bir rakibi hem de İtalya’da yenmeyi başardılar. İlk yarıda 45 sayı yiyip soyunma odasına 11 sayı farkla geride giren temsilcimiz ikinci yarıda savunmada tam anlamıyla vidaları sıktı. Özellikle son çeyrekte rakibi kendi silahı ile vuran Bursaspor, disiplinli ve sert savunması ile Venezia’ya nefes aldırmadı ve 5-24’lük son çeyrek skoru ile rakibini devirerek EuroCup sahnesinde kesinlikle kolay lokma olmadığının mesajını verdi ve alkışlarla haftanın takımı seçildi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • John Shurna (Gran Canaria): 17 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 2 blok, 26 verimlilik
  • Jakarr Sampson (Virtus Bologna): 15 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 blok, 25 verimlilik
  • Kevin Punter (Partizan): 19 sayı, 5-5 2sayı, 3 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik
  • Darius Thompson (Lokomotiv Kuban): 12 sayı, 5-8 2sayı, 11 asist, 3 t.çalma, 2 blok, 22 verimlilik
  • Mam Jaiteh (Virtus Bologna): 20 sayı, 8-10 2sayı, 5 ribaund, 21 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yolu ülkemizden de geçmiş olan Gran Canaria‘nın 31 yaşındaki tecrübeli forveti John Shurna, istikrarlı dış şutları ve ribaundlardaki savaşçı kimliği ile bilinen bir isim oldu kariyeri boyunca. İşte bu hafta da takımının Promitheas deplasmanında elde ettiği galibiyette tam da bu özellikleri ile maça damga vuran isimdi. 30 dakika sahada kalan tecrübeli isim 4-6 2sayı, 2-4 3sayı, 3-3 s.atış isabetleriyle 17 sayıya ulaşırken, kariyer rekoru olan 11 ribaundu da toplamayı başardı. Ayrıca istatistiklerine 2 asist ve 2 blok da ekleyen Shurna, bir diğer kariyer rekoru olan 26 verimlilik puanına ulaşmayı başardı. Bu istatistikler de onun 6. EuroCup sezonunda ilk kez haftanın MVP’si ödülüne ulaşmasını sağlamış oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …