Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Real Madrid ve Hakemlere Son Nefeste Kaybetti!

Turkish Airlines Eurolegue 5. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Real Madrid ve “hakemlere” son nefeste 70-69’luk skorla kaybetti.

Bu sonuçla Real derecesini 4-1 yaparken, Fenerbahçe Beko ise yola 2-3 ile devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Tavares, Thompkins, Randolph ve Llull gibi önemli eksikleri bulunan Real’de Fabien Causeur 16 sayı, 4-7 3sayı ve Thomas Heurtel 10 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile galibiyetin başmimarları oldular. Genç guard Carlos Alocen 8 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Vincent Poirier 5 sayı, 17 ribaund ile diğer önemli performans sergileyen isimler olduar.

Sarı lacivertlilerde ise Nando De Colo 11 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 top çalma ile öne çıkarken, Jan Vesely de 10 sayı, 3 ribaund ile diğer çift haneli skor üretebilen isimdi. Pierria Henry ile Achille Polonara ise onlara 9’ar sayıyla destek oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz içerde Vesely ve Booker’ı kullanarak maça başlarken, Real ise Tavares’in yokluğunda dış şutlarla skor üretme üzerine bir planla başladı mücadeleye. Kenardan gelen Polonara’nın enerjisi ve dinamizmi oyunun iki alanında da üstünlüğü ele geçirmemizi sağladı. İtalyan oyuncunun akıllı hamleleri ve katkısı sayesinde düşük skorlu geçen ilk çeyreği 10-15 önde kapatmayı başardık. 2. çeyrekle beraber iki takım da hücumda ritmini buldu ve artan tempoyla beraber skorlar artmaya başladı. Polonara’nın etkinliği ve enerjisi karşısında çözüm bulamayan Real karşısında savunmada vidaları yeniden sıkan temsilcimiz farkı ilk kez 20-30 ile çift hanelere çıkarmayı da başardı. Ancak ilk yarının son anlarında kenardan gelen Causeur’ün potamıza üst üste gönderdiği üçlüklerle fark eridi ve soyunma odasına 35-41 önde girebildik.

2. yarıyla beraber Fenerbahçe çemberi çok iyi savundu ve Real’i tamamen boyalı alandan püskürttü, zorlama ve uzak mesafeli şutlara mahkum etti. Ancak topu iyi çevirmeye başlayan Real, rotasyonlarda yorulan savunmamız karşısında köşe üçlüklerinden isabetler bulmaya başlayınca maça denge getirmeyi başardı ve son çeyreğe temsilcimiz sadece 2 sayı farkla, 50-52 önde girebildi. Maalesef 3. çeyrekte oyunda kalma fırsatı verdiğimiz Real, bu gazla son çeyreğe çok iyi başladı. Hücumda daha istekli ve agresif oynarken bizim pota altımızda da özellikle Poirier ile ribaundlarda etkili olunca maça 58-58 ile denge geldi. Hatta sonrasında Rudy ile buldukları uzak mesafeli bir üçlükle de uzun bir aradan sonra öne geçmeyi de başardılar (61-60). Son 2 dakikaya 64-64 beraberlikle girilirken, Henry’den gelen kritik üçlükle öne geçtik. Sonrasında 40 saniye kala çizgiye giden De Colo farkın 3 sayıda kalmasını sağladı. Ancak Real adına Causeur farkı 1 sayıya indirdi 30 saniye kala. Fenerbahçe bu hücumda faydalanamayınca ribaund mücadelesinde faulü alan Poirier çizgiden hata yapmadı ve 10 saniye kala takımını 70-69 öne geçirdi. Son hücumda Shayok’un şutunda isabet çıkaramayınca temsilcimiz 70-69 ile kaybetmekten kurtulamadı.

Öncelikle koç Djordjevic’i takımı bu maça çok iyi hazırladığı ve kenardan yaptığı doğru, zamanında hamleler için alkışlamak lazım. Sonrasında süre alan tüm oyuncuları sahaya koydukları enerji, mücadele ve efor için tebrik etmek lazım. İstekli, agresif ve ıssıran bir Fenerbahçe vardı sahada. Sergiledikleri bu disiplinli ve sert savunma sayesinde artık takımların karşılaşmak istemediği, zorlu bir rakip konumundalar ve kesinlikle doğru yoldalar. Savunma odaklı hücum eden, böyle istekli ve paylaşan bir Fenerbahçe’yi özlemiştik, gerçekten keyif veriyorlar.

Ama maalesef bu maçın son bölümünde saydığımız tüm bu olumlu işlere, maçın keyfine, mücadelesine, iyi basketbola hakemler gölge düşürdüler… Son 2 dakikada önce Melih’in Alocen’e yaptığı faule çıkan tartışmalı sportmenlik dışı faul ararı, sonrasında Shayok’a yay dışında olmasına rağmen çalınan savunma faulü, üstüne bir de koç Djordjevic’in tepkisine çalınan teknik faul tuz biber oldu adeta… Bunlardan sonra bir de Heurtel’in kendi kendisine dengesini kaybedip düştüğü pozisyonda Henry’e çalınan savunma faulü gerçekten çok ama çok can sıkıcıydı… Bu hatalara rağmen Shayok’un son şutu girse kazanıyordu Fenerbahçe, hakemlere rağmen galibiyete çok yakındık…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …