Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir’den Uzun Takviyesi Geliyor (Analiz)

Sezona hem ING Basketbol Süper Ligi hem de FIBA Europe Cup‘da başarılı bir giriş yapan Bahçeşehir Koleji, uzunlarından gelen sakatlık haberleri ile sarsılmıştı.

Ben Bentil’in 3 hafta ve Devin Williams’ın 1 ay sahalardan uzak kalacak olması üzerine oyuncu arayışına girmişlerdi. Sportando’da yer alan habere göre ise tanıdık bir isimle, daha önce ülkemizde Uşak forması giymiş olan ve son olarak Japonya’da Toyama forması giyen Richard Solomon ile anlaşmaya vardılar.

2.08 metre boyunda olan 29 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun geçen sezon Japonya Ligi’nde 36 maçta görev alırken 17.1 sayı, 10.4 ribaund, 1.3 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Avrupa’daki son macerasında, 2019-20 sezonunda Dijon forması ile başarılı işlere imza atmış olan Solomon, uzun kolları ve atletik özellikleri ile dikkat çeken bir pivot. Mobil bir uzun olması ve patlayıcılığı da diğer genel artıları arasında yer alıyor. Detaylara bakacak olursak parmak hassasiyeti iyi olan bir uzun ve yumuşak bilekleri ile beraber atletizmi de onu iyi bir alley-oop hedefi yapıyor. İkili oyunlarda iyi devrilen, hareketli ile aldığı topları net bitiren bir uzun. Zaten takıma skor katkısı verdiği pozisyoların çoğu da patlayıcılığı bitiriciliği sayesinde vurduğu smaçlar. Buna artı olarak hem alçak postta geri çekilerek yukarıdan çıkardığı hem de orta mesafeden bulduğu yakala-at pozisyonlarındaki şutlarla da yüksek yüzdeli katkı verebiliyor.

İşin savunma tarafında ortalama bir isim olduğunu biliyoruz. Ama çabuk ayakları ve uzun kolları sayesinde kısaların karşısında yaptığı show-up’larda başarılı olabiliyor, top çalma becerisi de var. Ayrıca zamanlama ve sezgiler konusunda da iyi değil, bu da onun istikrarlı bir blok tehditi yapmıyor. Yine de potaya giden rakiplerin şutlarını dikey olarak bozmaya çalıştığını da belirtmek gerekli. Hücum tarafında alçak postta birebir tehditi çok kısıtlı, yine de sağ eli ile bulduğu çengel atışlarla etkili yumuşak bilekleri sayesinde. Ayrıca potaya yakın topla buluşursa sonuç alabiliyor.

Williams’ın da ikili oyun savunmasında zaten vasat bir isimdi dolayısıyla Solomon’un savunmadaki eksikleri ciddi boyutta zarar vermeyecektir temsilcimize. Aksine orta mesafe tehditinin olması ve atletizmi artı patlayıcılığı ile pota altındaki bitirici gücü ile hücumda Bentil ve Williams’ın boşluğunu kısmen de olsa doldurabilir. Enerjisi ve dinamizmi ile bu sıkıntılı dönemde takıma hızlıca uyum sağlayabilirse değer katacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …