Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız ve Zalgiris Aynı Uzun ile İlgileniyorlar (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de 5 numara sorunu yaşayan iki takım, Kızıl Yıldız ve Zalgiris Kaunas‘ın aynı isimle ilgilendiği iddia edildi.

Hoops Rumors’un iddiasına göre her iki Euroleague ekibi de Norvel Pelle ile ilgileniyorlar. Son olarak Knicks forması giyen ve şuanda serbest olan Lübnanlı uzunun NBA’de kontrat bulamamasıyla beraber Avrupa’ya geri dönmeye sıcak baktığı belirtiliyor.

2.08 metre boyunda olan 28 yaşındaki Pelle, geçen sezon NBA’de Knicks forması ile 9 maçta ortalama 5.8 dakika görev almış ve 1.2 sayı, 1.2 ribaund ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

ABD macerası başlamadan önce Avrupa’da son olarak Serie A ekiplerinden Torino formasını giymiş olan Pelle 10 maçta 6.8 sayı, 4.2 ribaund, 1.0 blok istatistikleriyle katkı vermişti.

Pelle, atletizmi, güçlü fiziği ve çember koruma etkinliği ile, aslında gayet sıradan bir uzun olmasına rağmen NBA takımları tarafından 3-4 yıl boyunca ilgi görümüş, ufak kontratlar kaparak sınırlı sürelerde NBA tecrübesi kazanmıştı. Ancak hücumdaki sınırlı katkısı ve ilerleyen yaşına paralel olarak artmayan NBA tecrübesi ile artık tercih edilen bir isim değil. Ancak bu artıları ve tabiki ribaundlardaki dominant performansı ile Avrupa’da ve hatta Euroleague sahnesinde değerli olabilecek bir isim.

Savunmada bloklar, ikili oyunlardaki çabuk ayaklarının artıları ve atletizmi ile getirdiği katkının benzerini hücumda getiremiyor. Hücum ribaundlarından çıkardığı ikinci şans sayıları, ikili oyunlarda devrilmeler sonrası yaptığı hava harekatları neredeyse yegane silahları konumunda. Sırtı dönük birebir katkısı olmadığı gibi potadan uzaklaştıkça etkisi azalıyor, orta mesafe ya da dış şut tehditi yok ve serbest atış çizgisinde de sıkıntılı bir uzun.

Hücumdaki eksilerinin ve sınırlı potansiyelinin yanı sıra savunmada getirdikleri ile değerli bir uzun. Zalgiris’de Lauvergne’in sakatlığı sonrası ilk beşe yerleşen Nebo’yu yedekelemek adına değerli olacaktır ki atletizmi ile savunma tarafında Nebo’yu aratmaz en azından. Kızıl Yıldız’ın savunma ne kadar önem verdiğini ve takımda atletik, blok tehditi olmayan bir uzun olmadığını düşündüğümüzde Pelle’nin Sırp ekibine de gayet faydalı olacağını söylemek yanlış olmaz. Özetle iki takımın da istediği, aradığı özelliklere sahip bir isim, iki takım adına doğru bir transfer olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …