Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Efes’i Çok Rahat Geçti! (2019’dan beri BSL’de ilk kez kazandılar)

ING Basketbol Süper Ligi 4. hafta kapanış maçında Fenerbahçe Beko konuk ettiği Anadolu Efes‘i 90-68’lik skorla beklenenden çok daha rahat bir şekilde geçti.

Fenerbahçe Beko bu sonuçla 2019’dan bu yana, bir başka deyişle 7 maçın ardından BSL sahnesinde ilk kez Anadolu Efes’i yenmeyi başardı. Bu sonuçla sarı lacivertliler 4-0 ile ligdeki tek namağlup takım olarak yola devam ederken, Efes’in derecesi ise 3-1 oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Guduric, Polonara ve Shayok’un yabancı sınırı nedeniyle süre almadığı sarı lacivertlilerde Devin Booker 17 sayı, 2 asist ile en skorer isim olurken, Tarik Biberovic 15 sayı, 2 top çalma, Şehmus Hazer 12 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Melih Mahmutoğlu 11 sayı, 2-3 3sayı ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Micic ve Petrusev’in yabancı sınırı, Simon ile Anderson’un ise sakatlkları nedeniyle forma giyemediği lacivert beyazlılarda ise Rodrigue Beaubois 17 sayı, 3-5 3sayı, 3 ribaund, 2 asist, Erten Gazi 14 sayı, Tibor Pleiss 11 sayı, 2 ribaund ve Shane Larkin 10 sayı, 6 asist ile direnmeye çalıştılar.

EDİTÖR YORUMU:

Maça daha istekli ve agresif başlayan taraf net olarak sarı lacivertlilerdi. Sert savunmayla Efes’e üst üste top kayıpları yaptırdılar ve ritme girmelerini engellediler. Potadan püskürtülen Efes üçlüklerle üretmeye çalışsa da bunda da başarılı olamadı ve yarı sahayı çabuk geçen Fenerbahçe savunma yerleşmeden bulduğu erken sayılarla farkı açmaya başladı. İlk çeyrekte hücumda istediğini alan Fenerbahçe karşısında savunma direnci görmeyince 10 dakikanın ardından 24-16 öne fırlamayı başardı. İkinci çeyrekle beraber kenardan gelen Şehmus’un enerjisi Fenerbahçe’yi daha da ateşledi. Efes ise enerji anlamında çok düşük kaldı ve oyun olarak da ezilmeye başladı sarı lacivertliler karşısında. Ev sahibi savunma odaklı sayılarla 9-2’lik seri yakaladı ve devreyi 43-26 gibi farklı bir şekilde önde tamamladı.

Soyunma odasından yüksek enerjiyle ve agresif dönen Fenerbahçe oldu. Taraftarın da artan desteğiyle iyice havayan giren sarı lacivertlilerin coşkusu karşısında Efes tamamen maçtan koptu. Hücumda Micic ve Simon’un yokluğunda yaratma ve üretim konusunda sorun yaşayan Efes, savunmada da bir türlü vidaları sıkamayınca farkın açılmasına da engel olamadılar. Fenerbahçe Booker ile içerden etkili olurken Şehmus ve Tarık’ın temposu ile de rahat skor üretmeye devam etti ve son çeyreğe 68-45 ile önde girdi. 4. çeyrekle beraber sanki farklı önde değilmiş gibi vitesi hiç küçültmeyen ev sahibi farkı 27 sayıya kadar çıkardı. Sonrasında koç Djordjevic as oyuncularını kenara alarak alkışlattı. Sarı lacivertliler sezonun en iyi oyunlarından birini sergiledikleri bu zorlu geçmesi beklenen derbide 90-68’lik skorla çok rahat bir galibiyet elde etti.

Elbette normal şartlarda iki takım arasında böyle bir kalite ve seviye farkı yok. Ama şu da bir gerçek ki bu maçı daha çok isteyen, daha agresif ve enerjik oynayan Fenerbahçe’ydi. Özellikle yerli oyuncuların dinamizmi ve verimli performansları farkı yaratan ana faktördü. Tarık, Metecan, Ahmet, Melih, Şehmus kesinlikle alkışları sonuna kadar hakettiler. Ayrıca sezon başından beri pota altı savunması sorunlu olan Efes karşısında Booker’ı da çok verimli kullandılar ve o da hücum alanındaki kalitesini bir kez daha göstermiş oldu. Özetle Kazan maçında alınan savunma galibiyetinin ardından sarı lacivertliler bir kez daha net bir savunma galibiyeti alarak oyunun bu alanında büyük bir gelişim gösterdiklerin kanıtladılar. İyi bir takım olma yolunda doğru yerden, savunmadan başlamış olan Fenerbahçe emin adımlarla devam ediyor. Efes cephesinde ise sıkıntı devam ediyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …