Güncel Haberler

RESMİ: Rakiplerimizden Yunanistan’ın Yeni Koçu Belli Oldu

2023 FIBA Dünya Kupası elemelerinde ay-yıldızlılar ile aynı grupta mücadele edecek olan Yunanistan, yeni koçunu açıkladı.

Pitino’nun ayrılığı sonrası Yunanistan federasyonu milli takımın başına halihazırda Peristeri’nin koçluğunu yapan Sotiris Manolopoulos‘u getirdiğini duyurdu. Yunan koç Kasım ayında oynanacak 2023 dünya kupası eleme maçlarında takımın başında görev alacak.

Federasyondan yapılan açıklamada ayrıca milli takımın genel menajerlik görevine de eski oyuculardan Nikos Zisis’in getirildiği belirtildi. Hatırlayacağınız üzere Zisis ülkemizde daha önce Fenerbahçe Beko forması da giyerken milli takım formasıyla 2005 EuroBasket’te altın madalya, 2006 FIBA Dünya Kupası’nda gümüş madalya ve 2009 EuroBasket’te bronz madalya kazanmıştı.

Yunanistan, Dünya Kupası elemelerinde B grubunda milli takımımızla beraber Büyük Britanya ve Belarus ile birlikte mücadele edecek. Grupta 25 Kasım’da oynanacak ilk maçlarda ay-yıldızlılar Belarus ile karşılaşacakken, Yunanistan ise ise Büyük Britanya ile karşılaşacak. 2. maçlarda ise 28 Kasım’da Yunanistan ile Belarus ve millilerimiz ile de Büyük Britanya karşılaşacak.

Bildiğiniz üzere Yunanistan federasyonu CSKA ile anlaşabilirse 2022 FIBA EuroBasket’te ise takımın başına Dimitris Itoudis’i getirmek istiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Letonya’nın Turnuva Kadrosu Açıklandı

2023 FIBA Kupası‘nın başlamasına 2 gün kala takımlar kadrolarını açıkalamaya devam ediyorlar. Sakatlığı nedeniyle Porzingis’den …