Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, Serbest Kalan Oliver ile İlgileniyor (Analiz)

Sezona 5 numarasız giren Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, halen marketteki arayışını sürdürüyor.

Totalbasket’in iddiasına göre son Adriyatik Ligi şampiyonu, geçtiğimiz günlerde Lakers tarafından serbest bırakılan Cameron Oliver ile ilgileniyor.

2.03 metre boyunda olan 25 yaşındaki Oliver geçen sezona Avustralya NBL’de Cairns Taipans takımında başlamış, 24 maçta ortalama 32.5 dakika sahada kalırken 17.3 sayı, %32.2 3sayı, 10.1 ribaund, 1.2 aist, 1.4 blok istatistikleriyle mücadele etmişti. Sonrasında NBA takımlarından Rockets’da da 4 maçta ortalama 22 dakika süre almış ve 10.8 sayı, %30.8 3sayı, 5.3 ribaund, 1.3 aist, 1.0 blok ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Oliver 2019-20 sezonunda İsrail’de Ironi Ness-Ziona formasıyla sergilediği performansla dikkatimi çekmiş ve EuroCup ile BCL’de zirveye oynayan takımlarda ya da orta alt seviye Euroleague takımlarında rahatlıkla forma giyebileceğini düşünmüştüm ama sonrasında bir türlü takımlar ya da kendisi bu fırsatı yaratamadılar. 2020 yazında hem Maccabi hem de Bayern onunla ilgilenmiş ama somut bir gelişme yaşanmamıştı.

Oliver atletik özellikleri üst düzeyde olan ve hücumda dış şut tehditi artı dribbling becerisi olması nedeniyle çok yönlü bir uzun. Bunu Avustralya ligi gibi yumuşak bir ligde göstermesi pek önemli değildi belki ama sonrasında Avrupa’da bu kez İsrail Ligi’nde aynı performansı istikrarlı bir şekilde sürdürmesi önemliydi. Savunmada da savaşçı kimliği, enerjisi ve blok tehditi ile takımına yardımcı olan Oliver, hücumda da hem içerden hem de dışarıdan üretebilen önemli bir silah. Dış şut tehditi artı yüzü dönük hücum edeilmesi değerli artılar. Ayrıca hücum ribaundları ve ikili oyun bitirişleri de takıma skor katkısı verdiği diğer noktalar. Toplu oyunlardaki dağınıklık ve basit top kayıpları, maç içerisinde yaşadığı kontrolsüz iniş çıkışlar ve düşük faul yüzdesi ise diğer eksiler. Savunmada ise koç Radonjic’in sistemine rahatlıkla uyum sağlayabilecek, enerjisi yüksek, atletizmi ve patlayıcılığı sayesinde elit bir blokçu olan ve ikili oyunlarda da çabuk aykları ile yenilmeyen bir uzun.

Avrupa’da her iki uzun pozisyonunda da mevcut özellikleri ile faydalı olacağını, Euroleague seviyesinde de savunma sertliğine adapte olduktan ve biraz tecrübe kazandıktan sonra verimliliğini daha daarttıracağını düşünüyorum. Kızıl Yıldız’ın elinde Kuzmic ve Zirbes gibi iki klasik uzun var. Dolayısıyla onun atletizmi ve ikili oyunlarda çabuk ayakları sayesinde takıma kazandıracağı mobilite çok değerli olacak. Sırtı dönük silahlarının sınırlı olması da önemli değil, bu iki geleneksel uzun onun açığını bu alanda kapatacaktır. O da yüzü dönük silahları, atletizmi ve dış şut tehditi ile beraber hem tek başına 5 numarada hem de bu uzunlarla beraber 4 numarada tamamlayıcı olacaktır. Savunmada da koç Radonjic’in istediği enerjiye, çalışkanlığa ve takımın eksik olduğu blok tehditine fazlasıyla sahip olan bir uzun. Özetle Kızıl Yıdız adına oldukça değerli bir takviye olur eğer transferi tamamlayabilirlerse.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …