Güncel Haberler

Maç Önü Analizi: Alba Berlin – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 3. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko Almanya’da Alba Berlin‘e konuk olacak.

12 Ekim Salı günü saat 21:00’de oynanacak karşılaşma öncesi maçın analizini gelin birlikte yapalım ve fragmanı izlemeye çalışalım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

İki takım da geçen hafta son anlarda yaşadıkları kayıpların ardından reaksiyon göstermek için sahaya çıkacaklar. Alba geçen hafta konuk ettiği Asvel’e Lo ve Da Silva’nın iyi performansına rağmen 67-71 ile kaybetmekten kurtulamamıştı. Diğer taraftan son Almanya şampiyonunun başta Eriksson ve Lammers olmak üzere sakatlıktan dolayı eksik önemli isimleri de var.

Fenerbahçe Beko ise geçen hafta Yunanistan’ın başkentinde Panathinaikos’a son nefeste 91-87 ile kaybetmişlerdi. Vesely double-double performansı ile takımın çift haneli skor üreten diğer 5 ismine liderlik etmiş ama toplamda sadece 7 isimden skor katkısı almaları yeterli olmamıştı ki bu iki takımın birbirleriyle oynadıkları maçlarda ev sahibi takımların 6 maçtan 5 tanesini kazandıklarını görmüştük.

Kritik Eşleşme:

Luke Sikma tam anlamıyla Alba’nın tüm yükünü sırtlamış durumda. Tecrübeli uzun bu sezon da takdir edilesi bir performans sergiledi ve 11.0 sayı, 9.0 ribaund, 3.5 asist istatistikleri ile mücadele ediyor şuana kadar. Zaman zaman karşısında Booker olacak ama herkesin görmek istediği eşleşme onun Euroleague MVP’lerinden Jan Vesely ile kapışması olacak kuşkusuz. Çek uzun sezona formda giren isimlerden biri; 13.0 sayı, 7.5 ribaund, 3.0 asist ortalamaları yakalamış durumda. Vesely’nin uzunluğu, sürati ve atletizmi karşısında takımın alçak posttaki oyun kurucusu konumundaki Sikma’yı elbette zorlayacaktır. Sikma geçen sezonki 2 Fenerbahçe maçında 6.5 sayı, 6.5 ribaund, 6.0 asist ortalamalarıyla komple bir performans sergilemiş, Vesely ise bu maçlarda 9.0 sayı, 5.5 ribaund, 1.5 blok istatistikleriyle ona karşılık vermişti. Keyifli karşılaşmada takımları adına fark yaratacak isimler olduklarını düşünüyorum.

Galibiyetin Anahtarları:

Alba bu sezon işin savunma tarafında oldukça zorlanıyor; rakipler %63.9 2sayı ve %51.3 3sayı isabet oranlarıyla maç başına 83.5 sayı gönderiyorlar potalarına. Bununla beraber Almanya şampiyonu karşısında rakipleri ortalama 5.5 ribaund ile üstünlük kuruyorlar. Fenerbahçe hücumları ise 3 akıllı guard, De Colo, Henry ve Guduric tarafından yönetiliyor. Eğer bu isimler Alba defansındaki defoları bulup işlemeye başlarlarsa ev sahibi gerçekten zor ve uzun bir gece olabilir.

Alman ekibinin en önemli artısı ise hücum ribaundlarındaki etkinliği. Ortalama 16.5 hücum ribaund ile ligin lideri durumundalar; özellikle Sikma ve Da Silva bu alanda en çok can yakan isimler. Fenerbahçe de maç başına 13.5 hücum ribaundu veren ve rakiplerin kolaylıkla 2. şans sayıları bulabildiği, bu alanda sorunlu bir takım. Sarı lacivertliler bu deplasmanda sorun yaşamadan kazanmak istiyorlarsa ribaundlara konsantre olup bu alandaki performanslarını mutlaka arttırmalılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …