Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 3.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague 3. hafta maçları Salı programıyla başlıyor.

Ben de her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişikliler, güncellemeri sizlerle paylaşıyor olacağım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • T.J. Parker (Asvel): Fransız koç geçen hafta takımını Alba karşısında deplasmanda da olsa galibiyete taşıyarak beni yanıltmamıştı. Ama şimdi karşılarında son şampiyon Efes olacak, bu nedenle de onu takımın başında tutmanın riskli olacağını düşünüyorum.
  • Filip Petrusev (Anadolu Efes): Genç uzun hücumda çok şey vaadediyor ve ilk hafta da maliyetine göre iyi krediler kazandırdı bize. Ama gel gelelim savunmadaki defoları her geçen gün daha fazla ortaya çıkıyor bu nedenle de koç Ataman dakikalarını azaltmaya başladı.
  • Mike James (Monaco): Her ne kadar takımını ilk 2 maçta galibiyete taşımış olsa da bireysel anlamdaki performansı beklentilerin altında. Yüksek maliyetiyle bize 20 ve üzeri puan getirmesini bekliyorduk ama bunu karşılayamadı.
  • Elie Okobo (Asvel): İlk 2 maçta maliyetine göre iyi işlere imza atsa da bu takımın asıl liderinin Jones olduğunu gördük, bu nedenle de onunla yollarımızı şimdilik ayırıyoruz. Ama ileride potansiyelini değerlendirmek lazım, takibimdeki isimlerden biri.

Şimdi de kadromuza yeni eklediğimiz isimlere bakalım:

  • Dusko Ivanovic (Baskonia): Karadağlı koç İspanyol ekibi ile kötü bir giriş yaptı sezona. Önce Olympiakos’a sonra da Milano’ya kaybettiler. Ama şimdi tekrar kendi sahalarına dönüyorlar ve bu sefer karşılarında dişlerine göre bir rakip var. Baldwin’in de direksiyona geçmesiyle bu maçı kazanarak ilk galibiyetlerine ulaşmalarını bekliyorum.
  • Josh Nebo (Zalgiris): Takımın as uzunu Lauvergne’in sakatlanması sonrası henüz bir takviye yapmadılar. Bu da genç uzunun omuzlarındaki yükü ve dolayısıyla da sürelerini arttıracaktır. Az ama verimli top kullananan, ribaundlar ve bloklar konusunda da katkı yapmasını beklediğim Nebo’dan düşük maliyetinin tersi oranda 15-20 civarı bir puan bekliyorum.
  • Chris Jones (Asvel): İlk 2 maçta Okobo ile uyumlu bir ikili oldular. Hücumda çok verimli oynayan, az ama öz top kullanan, topun değerini bilen ve hem asistlere hem de ribaundlara da katkı yapabilen Jones, top çalma departmanında da katkı verebildiği için takımımızın yeni oyun kurucularından biri olacak.
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): Son MVP sezona yavaş başlasa da ikinci maçta CSKA karşısında 32 sayılık performansıyla tekrar kendisini hatırlatmıştı. Simon ve Anderson’un yokluğunda Larkin’in de dizinden dolayı tam randıman verememesiyle beraber hücumda özellikle tüm yük onun omuzlarına kalmış durumda. Bu durumun verimliliğine yansıyacağını düşünüyorum.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …